Knallende opening Alfa-college

HOOGEVEEN – Tijdens een feestelijke opening op woensdag 29 september is de circulair verbouwde school van het Alfa-college in Hoogeveen officieel in gebruik genomen. De opening is direct het startschot voor een vernieuwde visie: Het Alfa-college brengt duurzaamheid in de praktijk en gaat planetproof opleiden.

Regiodirecteur Jan Berend van der Wijk benadrukt in zijn openingswoord enorm trots te zijn op ‘zijn’ vernieuwde school. Maar het gaat verder dan een circulair verbouwde school: “In ons onderwijs willen we planetproof opleiden. Onze visie op duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. We gaan onszelf en onze studenten voortdurend bewust maken van wat wij kunnen bijdragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door te werken aan duurzame oplossingen. En ik nodig graag alle partners in de regio uit om hierover met ons mee te denken. We moeten dit samen doen”, zo sprak hij.

Key-note speaker, architect en visionair Thomas Rau sprak de genodigden toe over zijn kijk op duurzaamheid en circulariteit met een vleugje humor en rake uitspraken. Vervolgens was de eer aan Niels Hoogeveen, student Bouwkunde, om samen met Jan Berend van der Wijk de openingshandeling te verrichten. De confettislierten werden uiteraard direct netjes opgeruimd en worden gerecycled.

Van plafondschrootjes naar koffiecorner
Onder de genodigde gasten bevonden zich overheidsinstellingen, afgevaardigden van het B&W van gemeente Hoogeveen, leden van de gemeenteraad en diverse partners in de regio. Zij konden na het officiële moment kiezen voor het volgen van workshops of een rondleiding. Daar ontdekten ze interessante weetjes over het nieuwe oude schoolgebouw. Zo zijn oude plafondschrootjes inmiddels een moderne koffiecorners en zijn oude traptreden en verlichtingselementen onderdeel van de moderne servicebalie.

Polsbandje
Genodigden moesten bij de entree een coronatoegangsbewijs tonen. De gasten kregen na een qr-code check een polsbandje waar bloemzaadjes in zijn verwerkt. Niet weggooien, maar na het bezoek in de grond.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord