Hoe gekleurd is jouw bril?

Op dinsdag 12 oktober van 19.30 tot 21.00 uur organiseert Vrijwilligerscollege een workshop voor vrijwilligers over beeldvorming en het effect van vooroordelen. David Bakker, consulent bij het Meldpunt Discriminatie Drenthe, verzorgt de workshop.

 

Je ogen bepalen niet alleen hoe je eruit ziet, maar ook hoe anderen je waarnemen. Ben jij je ervan bewust hoe jij zelf dagelijks mensen selecteert en screent op uiterlijke kenmerken?

Deze workshop gaat over jouw beeldvorming en het effect van vooroordelen. Over hoe een vooroordeel onbewust echt contact belemmert. Hoe onbewuste aannames kunnen leiden tot verkeerde keuzes.

 

Want stel: een bedrijf beoordeelt een sollicitant niet op zijn competenties maar op onbewuste aannames, dan kan het maar zo zijn dat de beste kandidaat per ongeluk huiswaarts wordt gestuurd. Selecteren zonder vooroordelen betekent een eerlijke selectie voor organisatie, bedrijf en sollicitant. Maar gebeurt dat in de praktijk ook?

Samenwerken of vrijwillige diensten verlenen zonder vooroordelen denken we misschien allemaal doorgaans toe te passen. In deze workshop nemen we de proef op de som! Ook een groot vooroordeel kan zo maar in een klein hoekje zitten!

De workshop wordt aangeboden door David Bakker, consulent bij het Meldpunt Discriminatie Drenthe. Indien de tijd het toelaat kan David ingaan op vragen en signalen op het gebied van polarisatie, discriminatie en andere uitsluitingsvormen.

 

Aanmelden kan tot 7 oktober a.s. via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord