Algemeen

Speel-O-Theek officieel geopend

Afgelopen zomer is de Speel-O-Theek verhuisd naar een nieuwe locatie: De Brede School Zuiderbreedte. In een klaslokaal zijn nu ruim 2800 stuks speelgoed weer beschikbaar voor uitleen. Vanaf begin september werd daar al dankbaar gebruik van gemaakt.

Tijdens de Burendag (afgelopen zaterdag) werd de Speel-O-Theek officieel geopend. Op het schoolplein stond een groot springkussen, een aantal voetbalspellen en een ruime collectie skelters. De ouders en kinderen kregen een kopje koffie of limonade aangeboden en konden leuke prijsjes winnen met o.a. een kleurplatenwedstrijd. Ze maakten ook gebruik van de mogelijkheid om de Speel-O-Theek te bezichtigen. Mede dank zijn de speciale abonnementenactie (een jaarabonnement voor € 25,-) zijn een aantal nieuwe abonnees ingeschreven.

Om 13.00 uur werd de Speel-O-Theek officieel geopend door wethouder Janita Tabak, samen met de oudste abonnee Janneke Schomaker. Voorzitter Harry Baalman memoreerde hoe moeilijk het is geweest om andere huisvesting te vinden en bedankte secretaris Geu Sturing voor zijn inspanningen. De Speel-O-Theek is erg blij met de samenwerking van de Brede School en CBS de Sprong. De wethouder benadrukte in haar toespraak het belang van spelen voor zowel kinderen als ouderen. Na het gezamenlijk lostrekken van een lint verklaarde Janneke Schomaker de Speel-O-Theek voor geopend. De wethouder kreeg als dank voor haar medewerking een abonnement aangeboden. Bestuurslid Liesbeth Nijmeijer bood haar en Janneke Schomaker een mooie bos bloemen aan. Een zeer geslaagde dag, mede dank zij de inzet van een 5-tal studenten van het Alfa-college.en uiteraard van een aantal (vrijwillig) medewerkers/sters van de Speel-O-Theek Hoogeveen.

PS. Tot en met 31 december 2021 kunt u een jaarabonnement afsluiten voor slechts € 25,-.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: