OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Algemeen

Hoogeveense Harmonie huldigt jubilarissen

Maandagavond heeft Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie een 5-tal jubilarissen flink in de bloemetjes gezet. Het waren dan ook jubilea die er niet om liegen: 3 x 40 jaar en 2 x 50 jaar.

Door Corona heeft de vereniging nauwelijks kunnen repeteren en al helemaal geen concerten meer kunnen geven. Gelukkig heeft het orkest de repetities na de zomervakantie weer kunnen hervatten. Gisteravond werd er uitgebreid aandacht besteed aan die leden die bijna hun hele leven lang al muzikant zijn. Familieleden kwamen in groten getale naar de repetitieruimte waar het orkest eerst nog een halve repetitie had gedraaid.  Linda den Hartog, Justien Hof en Richard Hof mochten een oorkonde in ontvangst nemen vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. De respectievelijk saxofoniste, solo-klarinettiste en bassist zijn al op jonge leeftijd gestart met musiceren en maken deel uit van de vaste en zeer ervaren kern van het orkest.  Richard Hof is bovendien al 30 jaar penningmeester van de vereniging en doet dat met veel precisie en kunde.

Aljo Westerink en Piet Kroesen vierden hun 50- jarige jubileum. Fluittiste  Aljo werd oorspronkelijk lid van de toenmalige Hoogeveense Jeugddrumband waar zij blokfluit speelde. In 1969 fuseerde deze met de Hoogeveense Harmonie en begon haar loopbaan als muzikant bij deze vereniging. Piet Kroesen is in die 50 jaar niet altijd lid geweest van de vereniging, maar el al 50 jaar muzikant. Hij begon als 10-jarige bij de drumband van muziekvereniging  Irene in Nieuweroord. Hij is inmiddels al weer heel lang lid van de Hoogeveense Harmonie waar hij deel uitmaakt van de bassectie.

De jubilarissen werden toegesproken waarbij kort hun muzikale loopbaan werd belicht. Daarnaast werd verwoord welk beeld hun mede-orkestleden hadden van hun collega’s. Ook werden er hilarische anekdotes aangehaald. De Hoogeveense Harmonie is trots op haar jubilarissen en hoopt hen nog lang in het orkest te mogen horen.

Het orkest vervolgt de komende maanden de repetities om op zaterdagavond 22 januari in De Tamboer een Nieuwjaarsconcert te kunnen geven. Dan is het precies 2 jaar geleden dat de orkestvereniging haar laatste concert heeft gegeven.

Op de foto van boven naar beneden, van links naar rechts: Richard Hof, Aljo Westerink, Piet Kroesen, Linda den Hartog en Justien Hof.

Geef een reactie