Sport

De Schout/Kluin Schilderwerken start nieuwe seizoen met nederlaag

Hoogeveen – De darters van Superleague team De Schout/Kluin Schilderwerken zijn het nieuwe seizoen gestart met een nederlaag. Na een onderbreking van anderhalf jaar kregen de Hoogeveners in Heerde tegen de Makkers van Wilma klop met 7-3.
In het begin van de wedstrijd lagen beide teams dichtbij elkaar. Tijdens de Round Robin was zelfs een beslissende leg nodig om te bepalen wie het eerste punt van de wedstrijd naar zich toe trok. Bert Jan Mulder gooide namens De Schout/Kluin Schilderwerken deze leg, maar kon niet voorkomen dat Daniël Bakker namens de thuisploeg eerder de beslissende dubbel wist te vinden.
De Schout/Kluin Schilderwerken sloeg in de twee daaropvolgende single partijen gelijk terug. Bert Jan Mulder en Wesley Kranghand wonnen beide namens de bezoekers uit Hoogeveen. Dennis van der Ende en Bertin Blokzijl wisten hun partijen niet te winnen, waardoor de thuisploeg halverwege iets in het voordeel was: 3-2.
Voor de koppelpartijen brachten de Hoogeveners met Robert Tebbes en Martijn Meinen frisse energie in. Echter konden zij de wedstrijd niet kantelen in het voordeel van De Schout/Kluin Schilderwerken dat langzaam iets verder wegzakte. Alle koppelpartijen gingen verloren, waarmee de winst voor de Makkers van Wilma was veilig gesteld.
In de afsluitende singlepartij wist Wesley Kranghand namens De Schout/Kluin Schilderwerken nog wel iets terug te doen door Elmar Schiffmacher met 4-0 te verslaan. Daarmee werd de eindstand bepaald op 7-3.

De Hoogeveense darters moeten na de lange onderbreking duidelijk nog wat meer ritme opdoen. De volgende wedstrijd staat op zaterdag 9 oktober weer op het programma. Dan speelt De Schout/Kluin Schilderwerken in het eigen Café de Schout tegen Nitro Darts Centre Groningen. De wedstrijd start dan om

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen