Onnodige nederlaag voor SCN in eerste competitieduel

De eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen tussen SCN en SVBO eindigde in een 2-3 overwinning voor de club uit Emmen. SCN kwam nog op een 2-0 voorsprong, maar SVBO wist in de laatste 25 minuten driemaal te scoren en daarmee de drie punten binnen te halen.

Na drie overwinningen op rij in het bekertoernooi hoopte de ploeg uit Nieuwlande in eigen huis tegen SVBO de goede resultaten een passend vervolg te geven in de competitie. In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Waar SVBO ervoor koos om snel de lange bal te spelen, probeerde SCN via de opbouw van achteruit gevaarlijk te worden. De thuisploeg slaagde hier ook in en kwam in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. Stefan Bruinsma kreeg de bal op een meter of twintig van het doel aangespeeld, kapte naar zijn linkerbeen en schoot de bal in de korte hoek achter doelman Jarno Brands. Nog geen drie minuten later was het bijna opnieuw raak voor de thuisploeg. Een lange pass van Danny Kuiper bereikte de diepgaande Erwin Smale. Hij kwam oog in oog te staan met doelman Brands maar schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Matige wedstrijd

Na de gemiste kans van Smale veranderde het spelbeeld en werd het publiek niet op het beste voetbal getrakteerd. SCN liet het na om het positiespel te blijven spelen en hierdoor kwam SVBO beter in de wedstrijd. Beide teams hanteerden veelvuldig de lange bal zonder dat dit tot veel gevaar leidde. Het was dan ook pas in de tweede helft dat SCN vanuit een standaardsituatie op 2-0 kwam. Een indraaiende vrije trap van Erwin Smale bereikte het hoofd van Stefan Bruinsma die zijn tweede van de middag maakte.

SCN geeft wedstrijd uit handen

In de 67e minuut kwam SVBO terug in de wedstrijd. Vanuit een hoekschop werkte Vitor Soares de bal achter doelman Leon Reitsema, 2-1. Zeven minuten later werd ook de gelijkmaker aangetekend. Een lange pass van achteruit werd door miscommunicatie bij de thuisploeg op schitterende wijze afgestraft. De aanvaller van SVBO onderschepte de bal achter de verdediging van SCN en werkte het leer via een perfect uitgevoerde omhaal in het doel, 2-2. In de 84e minuut besliste SVBO de wedstrijd in haar voordeel. Een hoekschop vanaf de linkerkant werd gevaarlijk ingedraaid en belandde met enig fortuin voor de voeten van Maarten Wielens die van dichtbij raak schoot. SCN kon het tij niet meer keren waardoor de eindstand van 2-3 op het scorebord bleef staan.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Zaterdag 2 oktober zal SCN willen proberen om de kater van afgelopen weekend weg te spoelen door op bezoek bij Wildervank de eerste drie punten van het seizoen te halen. Ook Wildervank wacht nog op haar eerste overwinning aangezien afgelopen zaterdag tegen SV Mussel met 2-1 werd verloren.

SCN – SVBO: 2-3. Scoreverloop: 10e Stefan Bruinsma 1-0, 50e Stefan Bruinsma 2-0, 67e Vitor Soares 2-1, 74e Onbekende speler 2-2, 84e Maarten Wielens 2-3.