Gevangenisstraf en verplichte opname geëist tegen verslaafde dealer

Assen/Hoogeveen – Een 35-jarige inwoner van Hoogeveen hoorde de officier van justitie een eis neerleggen van 4 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, 6 maanden voorwaardelijk, en verplichte opname in een verslavingskliniek. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan handel in soft en harddrugs en heling. In zijn schuur werden een aantal gestolen fietsen en een scooter aangetroffen.

De man is sinds zijn terugkeer uit militaire dienst verslaafd geraakt aan drugs en alcohol en bleek na zijn uitzending naar Afghanistan, een posttraumatische stressstoornis te hebben opgelopen.

Na een melding van huiselijk geweld werd door de politie, die onderzocht of de man nog ergens aanwezig was, in een schuur vijf  fietsen en een scooter aangetroffen, deze bleken gestolen. De man werd aangetroffen bij het station, hij bleek in het bezit van meer dan 100 xtc-pillen en een kleine hoeveelheid speed en hennep. Hij bekende bij de politie handel in deze producten. In de woning werd later nog 200 gram hasj gevonden. De man is al vaker veroordeeld.

Zijn advocaat vroeg vrijspraak voor de heling en de hoeveelheid hasj omdat de politie geen toestemming had voor de huiszoeking.

Uitspraak over 2 weken.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord