100- jarige Grietje Doldersum-Okken straalt nog steeds

Hollandscheveld / Hoogeveen – Natuurlijk had Grietje Doldersum–Okken haar 100e verjaardag het liefst gevierd in haar huisje aan de Veldkampstraat in Hollandscheveld. Hier heeft Grietje tot anderhalf jaar terug  zelfstandig gewoond. Maar gelukkig kon ze donderdag in samenzijn met haar kinderen een klein feestje vieren in Olden Kinholt waar ze nu woont.

Grietje is geboren op 23 september 1921 in Hollandscheveld als oudste uit een gezin van 5 kinderen. Als kind was Grietje een ‘’minnigie’’ en moest ze op haar 6e en 11e voor 6 weken naar een herstellingsoord om aan te sterken. De 5 kilo die ze groeide in het herstellingsoord was er thuis in 5 weken al weer af, omdat ze altijd wel wat te doen had en daarbij het eten wel eens vergat.

Grietje en Dirk hebben samen nog briljanten huwelijk kunnen vieren

16 mei 1942 trouwde ze met Dirk Doldersum. Ze hebben hun briljanten huwelijk nog samen kunnen vieren. Maar een aantal weken na dit heugelijke feit moest Grietje afscheid nemen van haar levensgezel. Uit het huwelijk met Dirk zijn 9 kinderen geboren. Hieruit kwamen 17 kleinkinderen en 28 achterkleinkinderen. Bovendien is Grietje inmiddels al 4x bet-overgrootmoeder. Jammer genoeg heeft ze afscheid moeten nemen van dochtertje Roelie, zoon Gerrit, dochter Diny, kleinzoon Dennis en achterkleinkind Gijs.

Haar tuintje was haar passie

Tot haar 98e jaar heeft Grietje zelfstandig aan de Veldkampstraat gewoond. Wel met wat hulp van kinderen en de thuiszorg, maar eten kookte ze nog zelf. Ze vond het altijd fijn om in de tuin te werken. Deze lag er dan ook altijd voorbeeldig bij. Nu staan op haar kamer nog steeds haar orchideeën er tip top erbij. Kenmerkend aan Grietje is haar droge humor, iets wat onder andere familieleden en medewerkers van de thuiszorg kunnen beamen. Zelfs na 100 jaar is dat iets wat niet en waarschijnlijk nooit verloren gaat.

Na een val In oktober 2019 is haar heup voor de tweede keer gebroken. Na een operatie en revalidatie in Weidesteyn kwam ze in Olden Kinholt te wonen. Op de dag dat ze verhuisde naar Olden Kinholt, mocht ze door de corona vanaf de middag geen bezoek ontvangen. Dit was een moeilijke tijd. Gelukkig zorgt het personeel van Olden Kinholt goed voor haar. Inmiddels zijn we een kleine twee jaar verder en loopt Grietje weer kleine stukjes met de rollator. Dit maakt Grietje nog steeds een positieve, dappere en vooral een sterke vrouw.

Donderdag is Grietje namens de gemeente gefeliciteerd door de burgemeester en viert haar verjaardag samen met de kinderen.

Normaal gesproken zet fotograaf Martin bij deze gelegenheden  de burgemeester op de foto met de jarige of jubilaris. Nu was het de beurt aan burgemeester Karel Loohuis  om de camera ter hand te nemen en Grietje en kleinzoon te vereeuwigen 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord