Speel-O-Theek Hoogeveen opent zaterdag haar nieuwe locatie: maar zoekt sponsoren voor bergplaats buitenspeelgoed

Het was de afgelopen periode even spannend voor Speel-O-Theek Hoogeveen. De stichting kreeg in 2020 de mededeling te moeten verhuizen en die boodschap viel de medewerkers rauw op hun dak. Inmiddels heeft één van de oudste Speel-O-Theken van Nederland een nieuwe locatie gevonden en kan er weer volop speelgoed geleend worden. Twee weken geleden ging de Speel-O-Theek voor het eerst open op de nieuwe plek (Zuiderbreedte, Boekenbergh-straat 12) en meteen was het druk voor medewerkers van de stichting. De eerste week werd er proefgedraaid om zo de laatste puntjes op de i te kunnen zetten.

 

Dat de Speel-O-Theek een nieuwe locatie heeft gevonden komt door goede samenwerking met CBS de Sprong en de Zuiderbreedte. Als bijnaam is daarom gekozen voor Speel-O-Theek de SpeelerBreedte. Op de nieuwe plek heeft de Speel-O-Theek wel minder ruimte dan op de oude locatie en daardoor heeft de stichting nu nog geen plek voor haar collectie buitenspeelgoed. Om een bergplaats van ongeveer zes bij vier meter te kunnen bouwen is de stichting op zoek naar sponsoren die het materiaal (de kosten worden geschat op circa    € 8250) willen sponseren.

 

Officiële Heropening

Op zaterdag 25 september as vindt de officiële heropening plaats van de Speel-O-Theek in Hoogeveen. De officiële openingshandeling vindt plaats om 13.00 uur door wethouder Janita Tabak en mevrouw Janny Schomaker (oudste abonnee), maar we zijn die feestdag geopend van 10 tot 15 uur. Komt u ook een (gratis) kopje koffiedrinken? Voor de kinderen is er niet alleen limonade maar een groot springkussen, een mammoet skelterbaan, een voetbalspel en er vallen mooie prijzen te winnen met kleurplaten. U bent van harte welkom.

 

De Speel-O-Theek heeft gelijktijdig een nieuwe abonnementenactie gestart die loopt tot 31 december 2021. Een jaarabonnement kost dan geen € 32,50 maar € 25,-. Mooier kunnen we het niet maken, toch?

Deel dit bericht!

Geef een antwoord