CBS Juliana van Stolberg is het zat na vernielen gedenkbankje van overleden conciërge

Hoogeveen – CBS Juliana van Stolberg in Hoogeveen is al geruime tijd slachtoffer van vernielingen. Maar nu ook Het Bankje van Ben op het schoolplein waar het gedenkplaatje op zit van de overleden conciërge doelwit is van het tuig is de maat vol.

In een bericht op facebook doet de school een oproep om te stoppen met deze onzin ” Sinds kort hangen er buiten school camera’s. Een professioneel bedrijf heeft zich binnen en buiten school gebogen wat de meest effectieve plekken waren om ze op te hangen. Dat dit nodig is, is natuurlijk ronduit triest. Maar soms sta je met de rug tegen de muur en is het na de zoveelste vernieling welletjes. Dan is de maat vol. Extra surveillance van de wijkagent en de boa’s bleek helaas niet voldoende.

Het bedrijf wat ze plaatste verzekerde ons. “Deze camera’s zijn hufterproof. Die zijn onverwoestbaar”.

Maandagochtend vroeg bleek dat zelfs deze camera’s zijn vernield. Echt moedwillig vernield. Naast dat de moed ons in de schoenen zakte werden we ontzettend boos. Hoe dan? Waarom?

Wat bezielt iemand om kennelijk het schoolplein op te lopen en te besluiten om de camera’s volledig te vernielen? Wij kunnen er met ons verstand niet bij. En dat is maar goed ook.

Want dat zou betekenen dat wij ons kunnen verplaatsen in dit soort afschuwelijk zinloos geweld.

We verafschuwen het. Het is het zoveelste incident op rij.

Het bankje van Ben, ons bankje op het schoolplein waar het gedenkplaatje op zit van onze overleden conciërge. Niet lang geleden is het plaatje geplaatst. Het eerste hoekje is er al afgeslagen. Hoe durf je!

En dan vanmorgen de camera’s. Gelukkig hebben we een uitstekende wijkagent die met het team van de politie bovenop deze zaak zit. Want de maat is vol. Het is klaar.

Hier gaan we bovenop zitten. Dit was letterlijk de druppel.

We weten dat onze buren rondom school ook opletten. We krijgen regelmatig een belletje of een appje dat er ‘iets’ gaande is op het plein. Daar zijn we dankbaar voor. Blijf dat alstublieft doen.

Maar we hebben goede hoop dat het dit keer wel eens bingo kan zijn. Maar dan voor ons.

Wij proberen elke dag ons uiterste best te doen om onze leerlingen iets te leren. Iets bij te brengen. Ook normen en waarden.

Normen en waarden die bij deze afschuwelijke vandalen ver te zoeken is.

Maar het is klaar. Nu zijn wij aan zet.

Tenzij de dader(s) toch berouw hebben. Want dat kan. Dat zou menselijk zijn. Dat je in de nacht tóch niet lekker slaapt.

Dan horen we het uiteraard graag. Maar we gaan er geen week op wachten. Die tijd is geweest.

Dus dader(s) meld je vrijwillig en toon spijt!”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord