Treant reageert op incident van voetballer die op stoep ligt te wachten op hulp

Hoogeveen – Treant  reageert op de ingezonden brief bij Elim Drenthe op het incident van afgelopen weekend waarbij een geblesseerde voetballer van SC Elim  wachtend op hulp op de stoep van het Bethesda ziekenhuis heeft gelegen.

Woordvoerder Erwin Kikkers van Treant laat weten: De basisspoedpost in Hoogeveen is momenteel in het weekend gesloten. De huisartsenspoedpost is geopend. Welke situatie zich ook voordoet, het is belangrijk dat mensen niet zelf naar een ziekenhuis gaan, maar altijd contact opnemen met 112 of hun huisarts/huisartsenpost. Aan de telefoon kan namelijk afgewogen worden welke zorg op dat moment nodig is en waar de patiënt het beste geholpen kan worden. Zogenoemde triage.

Patiënten in een levensbedreigende situatie of met een ingewikkelde acute zorgvraag waarbij de kans groot is dat ze moeten worden opgenomen, worden geholpen op de Spoedeisende hulp (SEH) op Treant-ziekenhuislocatie Scheper in Emmen of in een ander ziekenhuis.

Werkdruk te hoog voor zorgpersoneel

Dat de zorg met een nijpend personeelsgebrek zit is in het weekend van 11 september verdrietig genoeg ook al duidelijk geworden.  Toen konden in het  WZA in Assen en het  Scheperziekenhuis in Emmen tijdelijk  geen patiënten worden aangenomen (wel levensbedreigende situaties)  en moest de spoedeisende hulp afdeling   tijdelijk worden gesloten 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord