Sport

Zilver en brons voor HAC’63 tijdens NK Masters

Hengelo – afgelopen weekend vond het NK Masters plaats in het FBK stadion in Hengelo. Namens HAC’63 waren 3 deelnemers aanwezig. Alle drie namen deel aan de 5000 meter. Wel deden ze allen in een andere categorie mee.

De eerste die in actie mocht komen was Truus Luten. Truus won een paar weken geleden nog brons op de 10 kilometer tijdens het NK op de weg. Nu moest ze 12,5 rondes op de baan volbrengen in de strijd om het goud. Truus liep in een serie waarbij diverse categorieën deelnamen, hierdoor waren de verschillen op de baan best groot. Maar na 234:55,95 minuten kwam Truus als tweede in de categorie 65+ over de finish en daarmee mocht ze het zilver in ontvangst nemen.

Bij de mannen namen Arjan Gruppen en Harm Jan Martens deel aan het kampioenschap. Arjen komt uit in de categorie 35+ en Harm Jan in de 40+ categorie. Beide liepen wel in de zelfde serie. Harm Jan was de eerste van de twee die de finishlijn passeerde. Hij kwam binnen in een tijd van 16:14,41 en daarmee eiste hij het brons op. Arjan moest genoegen nemen met een zesde plaats nadat hij in 17:46,60 de 5000 meter volbracht.

Foto: harm jan met medaille ( eigen foto)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: