S.v. HODO speelt gelijk tegen v.v. VIOS

De mannen van hoofdtrainer Eric Prins speelden zondagmiddag gelijk in hun 3e poulewedstrijd om de KNVB-beker en wel tegen zondag vierdeklasser v.v. VIOS uit Oosterhesselen. Na overwinningen op s.v. Twedo(3-1) en v.v. Witteveense Boys(0-7) speelde s.v. HODO met 2-2 gelijk tegen de Oosterhesselers.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter dhr. W.J.  Stoetman.

Eerste helft:

Beide teams begonnen met de nodige voorzichtigheid aan de deze bekerwedstrijd. Duidelijk was dat trainer Philip Karhoff van v.v. Vios zich niet zo maar gewonnen wilde geven. De eerste kansen waren overigens wel voor s.v. Hodo. Zowel Jorn Smit alsmede Patrick Timmerman kwamen oog in oog met keeper Kayran Nijenbanning van Vios, zonder “de trekker definitief over te kunnen halen”. Anderzijds was het keeper Stanley Snijder, die na ruim een half uur handelend moest optreden op een schot van Ruben Meijering. Mooi was het te zien hoe de jonge, snelle linker vleugelverdediger Justin Blokzijl doorkwam en met zijn strakke voorzetten de Hodo-spitsen probeerde te bereiken. In de slotfase van de eerste helft was het bijna raak. De prima ingeschoten bal van Martijn Dekker werd uiteindelijk gered door de keeper van de v.v. Vios. Het laatste wapenfeit was een schot van afstand van libero Jeffrey van Veen, dat rakelings overging, Terugkijkend op de eerste helft zagen we een gezapige,matte wedstrijd, met overigens aan beide kanten de nodige slordige, onzorgvuldige momenten, waarbij de kwaliteit van de grasmat van de Hesselers zeker parten speelde. Ruststand 0-0.

Tweede helft:

Trainer Eric Prins gebruikte zijn bank en bracht twee wisselspelers in, te weten Ricardo Benjamins en Sander Danes. Het waren juist de Hesselers, die de mouwen opstroopten en voor de aanval kozen. Na ongeveer een uur spelen werd de terugspeelbal van Jeffrey van Veen onderschept door de snelle Bert Lanting, die vervolgens beheerst de 1-0 op het scorebord bracht. Slechts enkele minuten later werd een aanval van de gastheren verkeerd door de Hodo-verdediging ingeschat. Aanvaller Calvin Meijer profiteerde optimaal van deze kans en scoorde de 2-0 feilloos.

Met nog een klein half uurtje te spelen, werd de druk van Hodo-zijde steeds groter, waarbij keeper Kayran Nijenbanning meerdere keren handelend moest optreden, zoals een pass van Stefan Kikkert via Sander Danes en terug. Rond de 70e minuut was het rechterspits Patrick Timmerman, die na een pass van Sander Danes de 2-1 liet aantekenen. Duidelijk was, dat de spelers van Hodo op jacht gingen naar de gelijkmaker. Via een hoekschop van links van Sander Danes werd de 2-2 ingekopt door Ricardo Benjamins, waarbij deze keer de keeper niet helemaal vrijuit ging. In de slotfase kregen de mannen van Eric Prins nog enkele kansen om de 3 punten mee naar Hollandscheveld te nemen. De 2-2 eindstand, was overigens voldoende om als poulewinnaar van deze bekercompetitie verder te gaan.