Ruime Nederlaag Noordscheschut

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut heeft Noordscheschut met 0 – 7 verloren van SC Genemuiden. Ook deze speelronde werden persoonlijke fouten genadeloos afgestraft. De bezoekers waren deze middag duidelijk een maatje te groot.

Zonder de geblesseerde Nick Koster, Kevin van Dalen en Melvin Mol, stond Noordscheschut aan de aftrap voor de wedstrijd tegen Genemuiden. Kevin Koster begon centraal achterin. Na een aftastende openingsfase, waarbij de zon het meest actief was, was het in de 10e minuut meteen raak. De bezoekers kregen een corner cadeau. En deze werd door Nick Buitink snoeihard tegen de touwen geknikt. Enkele minuten later mocht Robbert-Jan Hamberg aanleggen voor een vrije trap. Maar deze bleek een eenvoudige prooi voor de sluitpost van de gasten. Aan de andere zijde spatte een afstandsschot uiteen op de deklat boven Wiebe Zinger. Na 20 minuten spelen was Kevin Koster dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal ging enkele centimeters over. Bij de tegenaanval was het wel raak. Met een steekpass werd de defensie aan stukken gereten. Rens van Bethum sneed naar binnen en verschalkte Zinger in de korte hoek, 0 – 2. Nadat Ton Kamping nog wel een inzet van de lijn keerde, stond het enkele minuten later alsnog 0 – 3. Na een scrimmage voor het doel, werd het leer vanaf rand zestienmeter in geschoten. De inzet van Sijmon Eenkhoorn verdween langs alles en iedereen en rolde tergend langzaam over de doellijn. Tot overmaat van ramp volgde er ook nog een te korte kopbal terug op Zinger, waarna Van Benthem de 0 – 4 aantekende. En enkele minuten later bracht een prachtige vrije trap van Kay Velda de ruststand op het scorebord van 0 – 5.

In de 51e minuut was knullig balverlies andermaal een inleiding voor een treffer van Genemuiden én een rode prent voor aanvoerder Dennis Hooijer. Die een inzet van Genemuiden pardoes met de handen keerde. De penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Velda. Een 0 – 6 tussenstand en nog ruim een half uur spelen met tien tegen elf. Het was opmerkelijk dat Noordscheschut juist in deze fase toch nog enkele keren gevaarlijk werd. Eerst mikte Mees Vos te hoog, na goed voorbereidend werk van Jos Kroezen. Enkele minuten vond ook een inzet van Jesse Steenbergen niet het gewenste resultaat. In de 65e minuut was het aan de andere zijde wel weer raak. Na snel omschakelen schoot Eenkhoorn de 0 – 7 binnen. Het dient gezegd dat Noordscheschut nog enkele keren dicht bij een eretreffer kwam en dat Genemuiden nog een keer de paal raakte. Er werd verder niet meer gescoord. En na negentig speelminuten maakte de uitstekend leidende scheidsrechter Groenewegen een eind aan de wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Mees Vos