SCN verslaat VCG in derby en bekert verder

Voor het derde en beslissende bekerduel stonden de buren SCN en VCG tegenover elkaar om uit te maken wie er door bekert naar de volgende ronde. De bezoekers uit Nieuwlande trokken in een gelijk opgaande wedstrijd aan het langste eind met een 2-3 overwinning.

Zowel SCN als VCG wonnen hun twee vorige bekerwedstrijden en dus mochten beide clubs in een onderling duel uitmaken wie er doorging in het bekertoernooi. Voor VCG betekende dit duel bovendien de opening van het vernieuwde hoofdveld wat met veel spektakel werd ingeluid. Het duurde echter even voor het spektakel oversloeg op de spelers in het veld. De eerste helft was, op twee momenten van de thuisclub na, dan ook weinig enerverend te noemen. Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd echt tot ontbranding.

SCN neemt de leiding

Het waren de gasten uit Nieuwlande die in de tweede helft het sterkst uit de kleedkamer kwamen en dit ook in de score uitdrukten. Allereerst was het Stefan Bruinsma die SCN in de 55e minuut op een 0-1 voorsprong zette. Vanuit een indraaiende vrije trap van Erwin Smale had Bruinsma een goede loopactie naar de eerste paal in huis en kopte de bal hard tegen de touwen. Zes minuten later was het opnieuw raak: een lange bal van doelman Leon Reitsema bereikte Danny Kuiper die zijn directe tegenstander afschudde en de bal langs de keeper van VCG in het doel schoof. In de 70e minuut werd het ook 0-3. Spits Stefan Bruinsma werd door de lucht bereikt en legde de bal met de borst klaar voor zijn jongere broer Marco Bruinsma die de bal in de linker benedenhoek schoot. SCN had daarna de mogelijkheden om verder uit te lopen maar pogingen van onder andere Danny Kuiper troffen het doel niet.

VCG terug in de wedstrijd

Het leek erop dat de wedstrijd na de 0-3 gespeeld was, totdat de ploeg uit Geesbrug in de 80e minuut terugkwam in de wedstrijd. Het was Joey Kikkert die de bal in de korte hoek langs doelman Reitsema schoot. De thuisclub ging vervolgens opportunistisch spelen en dit leidde nog geen drie minuten later tot de 2-3 van Enrico Schonewille. Zo kwamen er nog een aantal spannende slotminuten met veel dreiging voor het doel van SCN. Desondanks wisten de bezoekers stand te houden en de overwinning binnen te slepen.

SCN naar volgende bekerronde

De winst op VCG betekent dat SCN met negen punten uit drie wedstrijden doorgaat in het bekertoernooi. Op zaterdag 13 november speelt de club uit Nieuwlande haar eerstvolgende bekerwedstrijd. Aanstaande zaterdag om 14:30uur staat voor SCN de eerste competitiewedstrijd thuis tegen SVBO op het programma en ook dan hoopt de ploeg van trainer Bart Smid de drie punten weer in de wacht te slepen.

VCG – SCN: 2-3. Scoreverloop: 55e Stefan Bruinsma 0-1, 61e Danny Kuiper 0-2, 70e Marco Bruinsma 0-3, 80e Joey Kikkert 1-3, 83e Enrico Schonewille 2-3.