Algemeen

Nieuwe lichtcabine voor patiënten Dermatologie in Hoogeveen

Hoogeveen: Op dinsdag 10 juli werd op de polikliniek Dermatologie van ziekenhuislocatie Bethesda van Treant Zorggroep een nieuwe lichtcabine geplaatst. De nieuwkomer heeft meer lampen, waardoor patiënten minder lang belicht hoeven te worden.

De cabine heeft meer en krachtigere lampen, waardoor de belichtingstijd bijna halveert. Maar de cabine brengt meer voordelen met zich mee vertelt Geert Spijker, dermatoloog bij Treant Zorggroep: ‘Doordat de cabine hoger is van formaat, kunnen de langere patiënten van ons beter behandeld worden. Daarnaast worden de onderbenen in deze cabine beter belicht. Ik ben erg blij met de komst van de cabine. Goed dat we dit in navolging van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen nu ook op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen kunnen aanbieden’.

Lichttherapie wordt gebruikt als behandeling bij huidziekten, zoals psoriasis en eczeem. De therapie start met een behandeling van een aantal seconden en wordt gaandeweg uitgebreid naar minuten. De therapie zorgt ervoor dat de ontstekingsreactie in de huid, in het geval van huidziekten, positief wordt beïnvloed. Hierdoor verbetert de huid en verminderen bijkomende klachten, zoals jeuk.

Later dit jaar ontvangt ook de polikliniek Dermatologie op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal een nieuwe cabine. Zo hebben alle patiënten van Treant op de drie ziekenhuislocaties toegang tot deze lichtcabines.

Naast lichtcabines heeft Treant op alle ziekenhuislocaties deelbelichters beschikbaar voor patiënten met eczeem op de handen en voeten. Zoals de naam al zegt, behandelen deze deelbelichters een beperkt deel van het lichaam.

Foto; Treant Zorggroep

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: