Voetballer ligt op stoep ziekenhuis te wachten op hulp

HOOGEVEEN – (ingezonden bericht zaterdag 18-09-2021) De inwoners van onze gemeente mogen zich oprecht zorgen maken als hun in het weekend iets overkomt, want ‘zorg’ is dan ver te zoeken. Vandaag, 18 september 2021 raakte een 20 jarige amateurvoetballer uit Elim zeer pijnlijk geblesseerd tijdens het voetballen. Vermoedelijk is zijn hamstring gescheurd. Bij een scheur in de hamstring ontstaat er een felle pijn aan de achterkant van het bovenbeen. Meestal is op moment van het trauma een felle steek aanwezig. Dit gaat gepaard met een gevoel van kramp. De pijn neemt toe bij het aanspannen of rekken van de spier. Je kunt het been moeilijk buigen en lopen doet veel pijn en is vaak enige tijd niet mogelijk.

Na de voetballer een poos al liggend gekoeld te hebben op het veld, werd besloten hem middels een brancard van het veld te halen en de wedstrijd te hervatten De aanwezige EHBO belde de spoedeisende hulp en een ambulance. De ambulance kon niet komen omdat men de geblesseerde speler van het veld had gedragen. De speler moest gezien worden door een arts van de spoedeisende hulp (bij ziekenhuis Bethesda). Middels een zeer pijnlijke rit in een busje van één van de supporters is hij naar Ziekenhuis Bethesda gebracht, die gesloten bleek. Dit was rond 13:00 uur. Aanwezigen hebben toen maar op de nachtknop gedrukt. Niemand aanwezig!  Na enige tijd wachten werd de aanwezigen gemeld dat er pas plek was om rond 15:30 uur om het slachtoffer te zien die inmiddels al geruime tijd, te vergaan van de pijn, op de stoep voor het ziekenhuis lag. Dit zou niet moeten kunnen.

Na (te) lang wachten kwam er ambulance personeel en een arts die het slachtoffer buiten hebben bekeken. Ze konden niets voor hem doen en verwezen door naar het ziekenhuis in Meppel. De aanwezigen vroegen “kan hij per ambulance vervoerd worden naar Meppel?’ Dit was niet haalbaar. Er was net een ambulance weg en er stond er nog maar één binnen die moest blijven staan voor noodgevallen. Na een lange pijnlijke middag werd de man uiteindelijk in Meppel geholpen.

Bij Koopman op Pad zijn ze over dit incident ook niet te spreken: ”Als dit over is van de zorg in Hoogeveen heeft de heer Post, die in het verleden in een aflevering van ‘Koopman op pad’ ons met droge ogen verteld dat de zorg in Hoogeveen en dit gebied alleen maar beter zou worden en dat de eerste hulp niet zou verdwijnen heel wat uit te leggen. Dit is nu de praktijk van vandaag. Wij kunnen geen ander woord vinden dan ‘schandalig’. We voelen ons bedrogen!”

Bron: Elim- Drenthe

Er zijn inmiddels vragen neergelegd bij TREANT

Dat de zorg met een nijpend personeelsgebrek zit is afgelopen weekend verdrietig genoeg ook al duidelijk geworden.  Toen konden in het  WZA in Assen en het  Scheperziekenhuis in Emmen tijdelijk  geen patiënten worden aangenomen (wel levensbedreigende situaties)  en moest de spoedeisende hulp afdeling   tijdelijk worden gesloten 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Voetballer ligt op stoep ziekenhuis te wachten op hulp

Geef een antwoord