Expositie Bilderwald/Beeldenbos in Bibliotheek Hoogeveen

In de Bibliotheek is vanaf nu de prachtige tentoonstelling Bilderwald/ Beeldenbos te zien, een augmented reality tentoonstelling van de kunstenaars Gejan Stol, Raymond van Es en Sina Barkmann.

In de expositie staan boomstammen met digitale kunstwerken die alleen te zien zijn als bezoekers hun tablet of telefoon op de voorwerpen richten. De tentoonstelling is de afsluiting van het project Grenzkultur en gratis toegankelijk.

 

De regio’s Emsland, Grafschaft Bentheim en Drenthe werkten in 2019 en 2020, onder de titel Grenzkultur, aan projecten rond het immaterieel erfgoed in de 21ste eeuw. Meer dan dertig partijen in Duitsland en Nederland organiseerden kleine en grote evenementen rond de thema’s Ruimte, Taal, Ambacht en Feesten. Veel evenementen gingen niet door vanwege corona. De tentoonstelling Bilderwald/Beeldenbos is dit najaar op reis door Drenthe en een deel van Duitsland en staat nu in de hal van de Bibliotheek Hoogeveen en is te zien t/m 29 september.

 

De expositie is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe, INTERREG en EDR en gerealiseerd in samenwerking met ICO Partner in Kunst & Cultuur en de Digital Art Factory in Assen.

Geef een reactie