Verkeer kan elkaar niet, of met moeite, passeren op Zwarte Dijkje

Noordscheschut –  Een automobilist die vanmorgen moest uitwijken met zijn busje naar een parkeerhaven om een vrachtwagen vrij baan te geven op het Zwarte Dijkje in Noordscheschut, had hierna ruim tijd om een foto te maken van medeweggebruikers die in de zelfde situatie waren beland. En deze te delen met de redactie van Regionieuwshoogeveen

Aan deze straat, wat een 30 kilometer zone is, worden momenteel de laatste werkzaamheden verricht aan de reconstructie. Het Zwarte Dijkje is tussen de Boogerdweg en Rahderweg versmald om de snelheid uit het doorgaande verkeer te halen. En deze opzet lukt op drukke momenten ook aardig, alleen niet op de manier hoe het eigenlijk hoort. De weg is dusdanig smal geworden dat bijvoorbeeld een vrachtwagen en busje elkaar niet meer kunnen passeren. Het gevolg is dat automobilisten in allerijl hun  toevlucht nemen op de parkeerhavens en opritten om de vrachtwagen vrij baan te geven. Voor vrachtwagenchauffeurs is er geen alternatieve route om bijvoorbeeld de winkels in het dorp te bereiken. Op het moment is de straat ook veel drukker dan normaal nu de Weg om de Oost voor een aantal dagen is afgesloten voor een spoedreparatie.

3 gedachten over “Verkeer kan elkaar niet, of met moeite, passeren op Zwarte Dijkje

 • 16 juli 2018 om 19:56
  Permalink

  zo zijn er zoveel straten aangepast in HGV
  ondanks alle klachten gaan ze er gewoon mee door
  kunnen ze over een paar jaar de boel weer veranderen
  #werkverschaffing

 • 17 juli 2018 om 10:32
  Permalink

  Hoe vaak zal dit voorkomen als er maar èèn supermarkt en bakkerij is in Noordscheschut ?
  De hele reconstructie heeft oa tot doel de snelheid en hoeveelheid verkeer op deze weg te verminderen, gaat op deze manier prima lukken.
  Alleen bestemmingsverkeerhet dorp in, doorgaand verkeer kan na volgende week weer over Weg om de Oost !

 • 17 juli 2018 om 18:46
  Permalink

  Doorgaand vrachtverkeer mag er helemaal niet langs. Over de brug maar verkeer van max. 10 ton en 10 meter lang. Als je door Noordscheschut rijdt en je ziet hoe hard er gereden wordt door de eigen bewoners dan mogen deze zich heel erg schamen. Je trapt toch zelf het gaspedaal in en dit gebeurt toch niet door de gemeente of door de weg. Zoveel vrachtverkeer komt er niet langs en als straks de weg helemaal klaar is dan kan je toch even op een parkeervak gaan staan?

Geef een reactie