Sterke tweede helft bezorgt Hollandscheveld 2-8 overwinning

Alteveer – Na de nederlaag tegen Pesse in de beker, moesten de Oranje-Zwarte dames van Hollandscheveld winnen om nog kans te maken om door te gaan in het bekertoernooi.

Tegenstander VVAK had ook haar eerste wedstrijd verloren, dus voor beide teams stond er wat op het spel.  De wedstrijd begon in het voordeel van Hollandscheveld met een vlugge doelpunt van Sabrina van Nuil, die al na 30 seconden het net wist te vinden. Maar de dames zagen hun voorsprong snel verdampen en keken vervolgens tegen een 2-1 achterstand aan.  negen minuten voor rust trok Sabrina de stand weer gelijk nadat zij op aangeven van Jolanda Hamstra wederom doel trof. Nog geen minuut later was het wederom raak, ditmaal was het Jolanda die haar naam op het scoreformulier wist te zetten. Het was niet dat VVAK niet tot kansen kwam, maar door onder andere uitstekend verdedigend werk van Nienke Koops werd een  3-3 ruststand voorkomen.

Na rust was het wedstrijdbeeld volledig veranderd. VVAK wist in de eerste minuten nog wel aanvallend mee te doen, maar hoe verder de wedstrijd vorderde hoe sterker Hollandscheveld werd. Na acht minuten spelen maakte Milady van Dalen haar eerste goal van de wedstrijd op aangeven van Sabrina, die vervolgens 8 minuten later haar derde en vierde goal van de wedstrijd maakte. De  2-7 en de 2-8 kwamen vervolgens weer op naam van Milady te staan en daarmee zorgde zij voor de eindstand. Met deze overwinning en met een gunstig resultaat van de wedstrijd tussen Pesse en JVZ, doen de dames van Hollandscheveld nog vol op mee in de beker. Volgende week staat de wedstrijd tegen JVZ op het programma en daarna zal duidelijk worden wie poulewinnaar zal worden.