Sport

Hoogeveen steviger op kop naar zege bij VOC

ROTTERDAM – Hoogeveen kent een uitstekende start van het seizoen en heeft de koppositie in de Hoofdklasse verder verstevigd. Zondag werd VOC met 0-2 aan de zegekar gebonden, waardoor Hoogeveen drie wedstrijden op rij heeft gewonnen en nog geen tegentreffer heeft geïncasseerd.

“Het was voetballend wel beter dan de afgelopen twee wedstrijden, maar nog steeds niet het niveau dat we kunnen halen. Zolang we echter de punten binnenhalen, voetbal ik liever op deze manier dan dat we heel goed voetballen en met lege handen staan”, was de nuchtere constatering van Emil Bijlsma na afloop.

Na een moeizame beginfase nam Hoogeveen al snel het initiatief in handen, waarbij Bijlsma zelf na twaalf minuten de kans kreeg om te scoren. Vrij voor de doelman kwam hij echter net niet goed uit met z’n passen. Het was misschien wel kenmerkend voor Hoogeveen. Tot het strafschopgebied ging het goed, maar vervolgens ontbrak net de finishing in touch. VOC creëerde helemaal niets.

Steunpilaren

Beide ploegen misten overigens een aantal steunpilaren. Zo was bij Hoogeveen Levon van Dijk geschorst en ontbrak Giorgio Beltau vanwege een blessure. Laatstgenoemde werd vervangen door Finn van Kommer, die net als vorige week tegen HBS van grote waarde bleek te zijn. Het was namelijk de Zwollenaar die na uitstekend voorbereidend werk van Emil Bijlsma al snel de ban brak in de tweede helft voor Hoogeveen. De aanvaller koos goed positie en liet doelman Te Duits kansloos.

Hierna moest de thuisploeg komen, maar Hoogeveen kwam geen moment in de problemen. Het enige verwijt dat de ploeg van trainer Nico Haak zichzelf kon maken was dat men het duel niet eerder op slot gooide. Daar kreeg het wel alle gelegenheid voor. Het was echter met name de naar voren geschoven Noah Schuurman die kans op kans kreeg, maar niet wist te scoren. Tot de laatste minuut. Met een fabelachtige bal bediende Menno Heerkes invaller Dami Gerding. Die was niet zelfzuchtig en liet Schuurman zijn gram halen.

Enorme drive

Wat los van de positieve resultaten opvalt, is de enorme drive en goede sfeer in en rond de spelersgroep. “Daar ligt absoluut onze kracht”, beaamt Emil Bijlsma. “Het is een echte vriendengroep. Wat dat betreft hadden we net zo goed een studentenvereniging kunnen zijn. We kunnen uitstekend met elkaar en daarnaast ook nog eens aardig voetballen. We zijn ons ook bewust dat we het als groep moeten doen en dat we daarbij iedereen nodig hebben. Die hechtheid zie je ook terug bij de supporters en eigenlijk de hele vereniging. We doen het echt samen en het leeft enorm.”

Verslag, samenvatting en reacties: Gerjo Stegeman – Foto’s: Henk Smit

Geef een reactie