Noordscheschut dendert over Hoogeveen heen in derby

Na de goede prestatie in de beker van vorige week moesten de dames zich vandaag focussen op de opening van de competitie. Hoogeveen VR1, een nieuw team, werd ontvangen als uit spelende ploeg. Daarom mocht de ploeg uit Noordscheschut aantreden in de oranje tenues.

Op deze regenachtige zaterdag werd er iets na 14:30 afgetrapt. Noordscheschut opende sterk maar wist nog niet gevaarlijk te worden tegen de ploeg uit Hoogeveen. Het was Eline met de eerste grote kans maar wist deze niet te verzilveren. Zelf vond ze dat ze het ook beter moest doen en de volgende keer meer naar de hoek moest schieten. Enkele minuten later werd Sharon de diepte ingestuurd en kon vrij doorlopen naar het doel, maar helaas werd ze afgevlagd. In de 19e minuut wist Noordscheschut dan eindelijk de voorsprong te vinden. Demi werd na een perfecte steekpass van Sophie knap de keepster te omspelen en de 1-0 binnen te werken. Niet veel later werd de 2-0 door Eline gemaakt die zich aan haar woord hield en de bal de verre hoek in schoot. Helaas konden de dames zich nog niet rijk rekenen, Susan speelde de bal te kort terug op Jessica en moest onreglementair ingrijpen en kreeg Hoogeveen een strafschop. Het schot wat volgde was net hard genoeg om Jessica te passeren. Zo was het na 25 minuten 2-1. Noordscheschut was iet wat van slag en liet wat meer toe, gelukkig wist Eline de voorsprong wederom uit te breiden. Op vrijwel identieke wijze scoorde zij de 3-1 in de 32e minuut en wist opnieuw te scoren in de 39e minuut. Zo stond het dus 4-1 en met deze stand leek de ploeg ook de rust in te gaan maar daar dacht Charissa anders over. Na een goede aanval over de rechter kant waarbij Nadine diep werd gestuurd door Susan, leverde Nadine een puntgave voorzet af op Charissa die feilloos binnen schoot en de ruststand bepaalde op 5-1.

Na de wel verdiende thee in de rust gingen de dames vrolijk verder en het duurde ook niet lang voor het 6-1 was. Ditmaal wist Lisa de keepster te verslaan met een hard schot van 25 meter. Hoogeveen kwam niet aan aanvallen toe en Noordscheschut bleef combineren. Sharon werd gevonden en werd door bijna iedereen gecoacht om de bal aan Lisa te geven, in plaats daarvan speelde ze de bal naar Sophie die de bal heel bekeken over de keeper wist te schieten en zo was het binnen het uur 7-1. Een paar minuten later was het opnieuw Sophie die scoorde, ze zag haar eerste bal op de paal landen vervolgens kwam de bal dusdanig terug het veld in dat ze haar 2e goal binnen tikte. Bij een 8-1 voorsprong was het niet allemaal even scherp meer en een minuut na de goal van Sophie ging de bal bij Danielle onder haar voet door en was de Hoogeveense aanvalster de verdediging te snel af om vervolgens de 8-2 achter Jessica te krijgen. Ditmaal was Noordscheschut minder aangeslagen en lieten de bal goed van voet naar voet gaan. In de 63e minuut wisten de dames de score verder uit te breiden naar 9-2, Thalina wist de bal na een afgeslagen corner binnen te schieten. De ploeg uit Noordscheschut nam even wat gas terug en duurde het even tot de volgende goal viel. De goal die viel was er eentje om in te lijsten, een kwartier voor tijd plukte Lisa de bal uit de lucht en nam de bal op de volley die via de onderkant van de lat in het doel belandde. Noordscheschut was nog lang niet klaar en bleef gretig opzoek naar meer goals. In de 79e minuut leverde de corner van Demi een eigen goal af aan Hoogeveense kant en zo stond het 11-2. Een minuut later legde Eline de bal maar weer in het net nadat ze een crosspass van Lisa kreeg en de 12-2 aan tekende. De score liep nog verder op en kwamen de dames via Sophie, die haar hattrick compleet maakte, op een 13-2 voorsprong. Eline wist in de 86e minuut de 14-2 te maken en haar vijfde(!) goal te maken vandaag. Het slotakkoord kwam op naam van Kelly. Een hoekschop werd strak voorgegeven, de keepster van Hoogeveen ging er onderdoor waardoor Kelly de bal binnen kon koppen. Hier na gaf de scheidsrechter direct het eindsignaal.

Na deze overtuigende overwinning mogen de dames zich voor nu koploper noemen.

Volgende week worden de dames uit Weiteveen ontvangen op de Meulewieke, aftrap is om 14:30.

WOTM: Sophie ten Caat