Noordscheschut verliest van Berkum

Afgelopen zaterdag stond de tweede uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Het elftal van oefenmeester Marc van Meel moest ditmaal aantreden tegen Berkum. Ondanks dat men ruim een uur lang prima in de wedstrijd zat, stond er na het laatste fluitsignaal toch een afgetekende 4 – 0 nederlaag op het scorebord.

Noordscheschut trad aan zonder de geblesseerden Nick Koster en Melvin Mol. Mees Vos en Jesse Steenbergen traden als diens vervangers. Van Meel had ook de defensie nog enigszins aangepast. Aron Boer nam de plek in op de linkerflank, ten koste van Robin Sikken die op de bank begon.

Na een aftastende openingsfase, waarin beide ploegen elkaar rustig lieten opbouwen, was het eerste wapenfeit voor Berkum. De inzet, na zo’n tien minuten spelen, verdween echter hoog over het doel van Wiebe Zinger.

Wedstrijd golfde op en neer, toch lag op het vertragende kunstgras het speltempo niet erg hoog. Het eerste gevaar van Noordscheschut ontstond na weifelend optreden van de keeper van Berkum. Danny Kiekebelt kwam een teenlengte tekort om doeltreffend af te kunnen ronden.

Kansen waren vooralsnog schaars. Toch was het in de 17e minuut toch raak voor de thuisploeg. Na mistasten van de Noordscheschut-defensie, snelde Chris van der Meulen vanaf de linkerflank het strafschopgebied binnen en schoot beheerst de 1 – 0 binnen. Enkele minuten later kwam Noordscheschut bijna weer langszij. Een volley van Robbert-Jan Hamberg ging rakelings voorlangs. Een minuut later doken meerdere Schutters tegelijk op voor het vijandige doel. Een slordige eindpass voorkwam de gelijkmaker.

In de 25e minuut werd Boer goed vrijgespeeld op de rechterflank. Zijn voorzet bereikt echter op een haar na Hamberg niet.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Urk, wist Noordscheschut nu wel degelijk mogelijkheden én druk te creëren, via bij vlagen behoorlijk positiespel. Wel opvallend was de rol van de scheidsrechter, die met chaotische beslissingen verre van consequent was. Een faire tackle van Steenbergen werd beoordeeld als geel. Terwijl doorlopen op Zinger nonchalant werd weggewuifd.

Nadat diezelfde Zinger, na een half uur spelen, redding bracht op inzet in korte hoek, werd aan de andere zijde Noordscheschut gevaarlijk. Goed voorwerk van Vos bracht Hamberg in stelling, diens inzet verdween echter jammerlijk naast. Op slag van rust was er andermaal een doelpoging van Hamberg, ditmaal mikte hij te hoog.

Het eerste kwartier na rust nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Wel was Noordscheschut geswitcht naar de vertrouwde blauwe shirts, zodoende was men beter te onderscheiden van de opponent. Beide teams deelden speldenprikken uit. Na een klein uur spelen leidde knullig balverlies op middenveld de 2 – 0 in voor Berkum. Men brak door op links, het speeltuig werd opzij geschoven en in leeg doel getikt, 2-0. Andermaal een persoonlijke fout genadeloos afgestraft. Na deze treffer moest Noordscheschut op jacht naar de aansluitingstreffer. De treffer viel echter aan de andere zijde. Er ontstond ruimte voor de aanvalslinie van Berkum en in de 67e minuut kwam men, via een aanval uit ‘het boekje’, op 3-0. Na deze treffer was het pleit beslecht. Beide trainers voerden enkele wissels door, echt veranderen deed het spelbeeld niet. Een kwartier voor tijd leek Noordscheschut wel recht te hebben op een penalty, maar tot verbazing van alles en iedereen wuifde de pedant leidende leidsman de overduidelijke overtreding weg.

Dat in de 80e minuut Berkum ook nog de 4 – 0 aantekende was slechts des keizers baard.

Een duidelijke nederlaag. Ingeleid door persoonlijke fouten, uitgebreid door noodgedwongen weggeven ruimtes. Toch hoeft men niet helemaal bij de pakken neer te zitten. Het vertoonde spel, van met name het eerste uur bood zeker perspectief. Volgende week wacht Noordscheschut de thuiswedstrijd tegen SC Genemuiden, aanvang 14.30 uur.

Man van de wedstrijd: Kevin van Dalen