Sport

Ruben Eefting Noord Nederlands kampioen 1000 meter

Heerenveen – afgelopen weekend werd in Heerenveen het Noord Nederlands Kampioenschap atletiek voor pupillen gehouden. Een aantal jeugdleden van HAC’63 hebben de warmte getrotseerd en zijn afgereisd naar Friesland. Zij hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben mooie prestaties geleverd.

De beste prestatie werd door Ruben Eefting neergezet op de 1000 meter voor jongens pupillen A tweedejaars, hier wist hij het goud binnen te halen.
Ruben liep de 1000 meter soeferein aan kop en wist naar een schitterende eindtijd van 3:25,61 te lopen. Een uitstekende prestatie zeker gezien de warmte waarin hij deze prestatie moest leveren. Naast de 1000 meter nam Ruben ook deel aan de meerkamp. Deze wist hij als negende af te sluiten.
Zijn broertjes Niels en Jurgen namen ook deel aan de het kampioenschap, enkel in andere leeftijdscategorieen. Jurgen kwam nog dichtbij een plaats op het podium, op de 600 meter kwam hij net te kort om het brons in ontvangst te nemen. Niels kwam, op de zelfde afstand, tot een mooie zesde plaats. Bij de meerkamp kregen zij nog gezelschap van Tijn Kohl die door een snelle 40 meter sprint op de negende plaats bij de jongens C eindigden. Niels werd in dezeflde categorie zevende. Bij de mini pupillen kwam Jurgen eindelijk op de achtste plaats terecht.

Snelle Tijden bij warme temperaturen in Utrecht

Utrecht – afgelopen vrijdag nam een drietal atleten van HAC’63 deel aan de befaamde trachmeeting in Utrecht. Ondanks de warme temperaturen werd er nog behoorlijk hard gelopen. Op de 800 meter wist Erik Leusink met een tijd van 01:59.48 als derde in zijn serie over de finish te snellen. Hij werd hiermee uiteindelijk veertiende van de bijna 140 deelnemers op deze afstand. Op de 1500 meter kwam Britt Roos in actie, het jonge talent van HAC’63 mocht starten in de vierde serie en wist met een nieuw clubrecord als dertiende over de streep te lopen in een tijd van 04:30.54. De derde atleet die namens HAC’63 in actie kwam was Iris Velting. Zij verscheen aan de start van de 3000 meter. En ook zij wist met deze tropische temperaturen een mooi resultaat neer te zetten. Zij finishde namelijk met 09:57.34 ruim onder de tien minuten.

Zij waren overigens niet de enige atleten die afgelopen weekend op een baanwerdstrijd verschenen. In Steenwijk nam Evelyn Bouwknegt deel aan de onderdelen kogelstoten en discus werpen. Met het kogelstoten wist zij net onder haal pr te blijven. En ook op het onderdeel discuswerpen zette ze een mooie prestatie neer. Uiteindelijk wist ze beide onderdelen met een tweede plaats af te sluiten.

Geef een reactie