Personeelstekort in ziekenhuizen: vrijdagavond 4 SEH in het noorden noodgedwongen tijdelijk dicht

Regio – Door een steeds groter tekort aan gespecialiseerde verpleegkundigen moeten Noordelijke ziekenhuizen steeds vaker noodgedwongen de afdelingen spoedeisende hulp tijdelijk sluiten. Dit onder ander dat de personele bezetting niet altijd meer rond te krijgen is.

Gisteravond was er een piek van sluitingen  die nog niet eerder was voorgekomen. In Drenthe konden in het  WZA in Assen en het  Scheperziekenhuis in Emmen  er tijdelijk patiënten met kleine aandoeningen en botbreuken  meer terecht op de spoedeisende hulp. In totaal konden er gisteravond in 4 spoedeisende eerste hulp afdelingen in het noorden tijdelijk geen patiënten opgenomen worden. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.

Door het landelijke tekort aan gespecialiseerd zorgpersoneel komen de tijdelijke sluitingen met steeds meer regelmaat voor in het gehele land.

Een woordvoerder laat weten dat tijdens deze tijdelijke sluitingen patiënten met lichte aandoeningen doorverwezen zal worden naar ander ziekenhuizen. Maar levensbedreigende problemen wel gelijk geholpen worden. De woordvoerder laat ook weten dat ziekenhuizen in het noorden terug kunnen vallen op de grote spoedafdeling van het UMCG.

In Hoogeveen is er de basisspoedpost. Daar kunt u terecht na verwijzing door uw huisarts of de huisartsenpost. De basisspoedpost is van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 22.00 uur voor niet-levensbedreigende situaties zoals een sportblessure, een botbreuk of een snijwond.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord