Praktijkonderwijs en vmbo ontvangen daltonlicenties

Het onderwijs op RSG Wolfsbos is altijd in beweging. Zo is de school in maart van dit jaar gevisiteerd door de Nederlandse Dalton Vereniging met als resultaat dat het praktijkonderwijs en de vmbo-opleiding zich officieel een daltonschool mogen noemen. Woensdag 8 september heeft de school de officiële daltonlicenties ontvangen uit handen van Siemon van der Wal van de NDV. 

Anke Jalving, docent praktijkonderwijs van RSG Wolfsbos, licht toe: “Als school hebben we gezocht naar een type onderwijs waarbij onze leerlingen zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.
In combinatie met de ambities en de visie van RSG Wolfsbos, zijn we ons gaan verdiepen in het daltononderwijs. Zo hebben we bijvoorbeeld diverse andere daltonscholen bezochten en veel gesproken met docenten die al werken volgens het daltonprincipe. Belangrijk bij het maken van de keuze voor daltononderwijs is dat het meerwaarde heeft voor leerlingen vanwege de extra vaardigheden die ze krijgen aangeboden. We maken leerlingen verantwoordelijker en zelfstandiger door te reflecteren op wat ze doen en hoe ze het doen. We bieden ze keuzes aan: wat heb jij nodig en waar wil jij aan werken? Bewustwording en eigenaarschap. Dit zorgt voor een duurzame ontwikkeling van leerlingen waar ze hun verdere leven profijt van hebben. De NDV was blij verrast toen ze onze school bezochten. We zijn goed op weg en hebben veel potentie om nog verder te groeien. Zonder twijfel kregen wij dan ook de licenties. En we hebben ook nog een primeur, we zijn de eerste dalton praktijkschool in Nederland zijn. Daar zijn we natuurlijk erg trots op.”

Geef een reactie