Veilig Verkeer Nederland houdt lasercontroles, maar er volgen geen boetes

Noordscheschut -Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland hielden donderdagmorgen in alle vroegte een snelheidscontrole op het Zwarte Dijkje in Noordscheschut.

Vaak onbewust te hard

En reed je te hard; deze keer had je geluk. Deze actie is een zogenaamde bewustwordingsactie van de gereden snelheid en zal er geen brief van het CJIB in de bus vallen. De vrijwilligers zullen aankomende periode op 50 plekken in Drenthe deze actie houden. Dit zal vooral op plekken zijn waar vaak te hard wordt gereden in de 30 kilometer zone op schoolroutes.

‘Dank u’ en ‘Te hard’ 

De VVN-vrijwilligers gebruikten laserguns om de snelheid van het verkeer te checken. Met bordjes met daarop de tekst ‘Dank u’ en ‘Te hard’ werden de automobilisten geïnformeerd over hun snelheid.

Omdat het Zwarte Dijkje optisch een lange overzichtelijke straat is, rijden bestuurders  bewust of onbewust (veel) te hard. En hier vloeien veel gevaarlijke situaties uit. Vooral als de scholen beginnen en het druk is met verschillende verkeersdeelnemers, waaronder kinderen, die gebruik maken van de straat.

Overigens viel de gereden snelheid donderdagmorgen mee. Wel waren er uitschieters naar 50+ kilometer per uur.

Zijn er bij jou in de buurt ook gevaarlijke verkeersituaties ? maak dan een melding bij VVN Participatiepunt

Deel dit bericht!

Geef een antwoord