Sport

Drentse Bakfiets op 18 september in Hoogeveen

Van 17 tot en met 26 september vindt de Nationale Sportweek plaats. ‘Drenthe beweegt’ zorgt, samen met de 12 buurtsportcoachteams, voor een spectaculair en afwisselend Drents programma. Met een speciale bakfiets worden de 12 Drentse gemeenten bezocht in de Sportweek, waar iedere dag een actief programma zal zijn.

Op zaterdag 18 september zal de bakfiets om 12.00 uur te vinden zijn in het Steenberger park. Jong en oud kan vrijblijvend een disc onder begeleiding van de Citypark Flyers meegooien om te ervaren wat de sport inhoudt. De fietscrossbaan Steenbergerpark zal voor de jeugd een clinic aanbieden.

Met de Drentse bakfiets proberen wij het nieuwe sportseizoen te openen, de sport in heel Drenthe een impuls te geven en er samen voor te zorgen dat iedereen weer kan en gaat sporten. Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’. Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn.

Geef een reactie