Uitverkocht festival in aangepaste setting

Hoogeveen – De achtste editie van het Singer-songwriter Festival in De Tamboer vindt zaterdag 18 september plaats. Het geduld van de bezoekers werd flink op de proef gesteld, want het festival zou oorspronkelijk al in april 2020 plaatsvinden. De Tamboer en de artiesten trakteerden in plaats daarvan op een gratis livestream, toen het festival vanwege corona niet door kon gaan. Nu komen Lucky Fonz III, YORI, Christof van der Ven en Hannah Mae alsnog naar Hoogeveen voor live optredens.

 

Aangepaste vorm

De opzet van het festival is noodgedwongen wel iets aangepast. Terwijl de optredens normaal gesproken verspreid over de intieme Passagezaal en de Forumfoyer plaatsvinden, spelen alle artiesten nu in de Tamboerzaal. “Vanwege de huidige maatregelen is het belangrijk dat bezoekers op hun eigen zitplaats blijven zitten,” legt Baukje Joosse van De Tamboer uit. “Daarom hebben we het programma iets moeten inkorten, zodat de artiesten allemaal achter elkaar door kunnen spelen in de Tamboerzaal. Gelukkig is de zaal wel heel sfeervol ingericht met loungebankjes en stoelen. Dat past perfect bij deze muziek.”

 

Lucky Fonz III

Hij is één van Nederlands meest geliefde songwriters en staat bekend om zijn combinatie van maffe humor, sterkte interactie met het publiek en bijzondere, ontroerende liedjes. Hij scoorde hits met liedjes als Ik heb een meisje, Linde met een E en App Me. Hij maakte al zeven albums, waaronder de Nederlandstalige albums Hoe je Honing Maakt, In Je Nakie en het meest recente Multimens. Dit laatste album is volslagen uniek, een verzameling eclectische nederpop liedjes met wortels in de folk-traditie, het levenslied en zelfs house. Het album werd lovend ontvangen door publiek en pers, wat leidde tot een zegetoer langs uitverkochte clubzalen vol hartstochtelijke fans.

Als live-performer wist Lucky niet alleen clubs, maar ook cabaretpubliek en festivals als Lowlands en Pinkpop te veroveren met zijn optredens. Lucky Fonz III is een graag geziene gast op televisie. Zo schuift hij regelmatig aan als muziekkenner bij Pauw en DWDD, waar hij in 2008 en 2009 maandelijks als ‘huisartiest’ optrad.

 

Christof van der Ven

Als twintiger vertrok de Brabantse Christof naar Ierland om zijn droom waar te maken: fulltime muzikant worden. In de straten en pubs van Galway begon hij met spelen, later vertrok hij naar Londen. Naast zijn werk als kok in een restaurant, trad hij steeds meer op. Zo opende hij als support act voor The Staves, The Boxer Rebellion en Bear’s Den. Sinds 2016 speelt hij zelfs als bandlid van Bear’s Den op festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop en toert hij wereldwijd. Maar daarnaast treedt hij ook op met zijn eigen werk.

In april 2018 verscheen zijn debuut Empty Handed, dat uitstekend werd ontvangen. Het resulteerde onder meer in support shows voor onder andere Joan As A Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan. Begin 2019 verscheen de EP Beneath The Ordinary Load, gevolgd door een tweede album later dat jaar. Opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, Bear’s Den) en met muzikale bijdragen van onder meer Tommy Heap (Matthew & The Atlas), Jools Owen (Bear’s Den), Tommy Sheen, Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit, Rozi Plain) en Andrew Stuart-Buttle (Lucy Rose, Rolo Tomassi), ging Christof ook met You Were The Place op een tournee door Europa. Christof staat klaar om Hoogeveen te betoveren met zijn prachtige stem en liedjes.

 

YORI

YORI (Yori Swart) heeft een warme, soulvolle stem en een bijzondere, unieke manier van gitaarspelen. In een zeldzame fingerpicking-stijl combineert ze pop, blues en country. Haar vader was een klassiek gitarist en dat hoor je terug in de manier waarop ze melodie en woorden met elkaar weet te vervlechten. Haar honger naar melodieën, teksten en alternatieve gitaarstemmingen resulteert in een eigenzinnige songwriting-stijl.

Yori speelt sinds 2018 ook als vaste gitariste en zangeres in de liveband van Ilse DeLange. Ook werkte Yori al samen met artiesten als Fink en Thomas Dybdahl.

 

Hannah Mae

Bij deze jonge, rootsy singer-songwriter uit Emmen stroomt muziek door haar aderen. Het begon met liedjes voor de buren, maar inmiddels treedt ze regelmatig op. Het afgelopen jaar schreef ze onder meer liedjes samen met Daniël Lohues en Ilse DeLange. Ook JB Meijers, Stephanie Struijk, Bertolf en Matthijs ‘Duif’ van Duijvenbode onderschrijven haar talent en werkten al met haar samen. Niet de minste namen dus. Hannah gooit hoge ogen met haar optredens en treedt zowel solo als met band op. Van huiskamers tot cafés en supportshows in grote theaters. Hannah staat klaar om de Drentse provinciegrenzen te overstijgen. Foto: Wouter-Le-Duc

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord