Mooie overwinning voor HODO in bekerduel

Op een zeer zonnige zondagmiddag op ’t Hoge Bos te Hollandscheveld was het eindelijk zover dat er weer gevoetbald mocht worden met publiek en dan wel te beginnen met een bekerduel tussen HODO 1 en TWEDO 1 van trainer Jannes de Lange.

De trainer van HODO Eric Prins had de beschikking over een vrijwel complete selectie met daarbij 3 A-junioren die over waren gekomen, Damian Strijker, Justin Blokzijl en Djustin Snippe.

De wedstrijd begon met een fel en energiek HODO wat snel de bal probeerde af te jagen bij de tegenstander en zelf leuk en frivool combineerde en wat ook in kleine kansjes of dreiging resulteerde voor het doel van TWEDO. In de 6de min ontstond er bijna een grote kans voor TWEDO doordat Marcel Pol zich verkeek op een slimme steekpas van de middenvelder van de gasten alleen reageerde de spits niet alert. Een paar min later in de 11de was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg, knap werk van Jorn Smit die zijn man goed voorbij ging en een afgemeten voorzet gaf op zijn spits compaan Patrick Timmerman die de 1-0 binnen schoot. De ban was gebroken en HODO ging op zoek naar meer. 2 min later was het de beurt aan een sterk spelende Stefan Kikkert in de 1ste helft  die de zestien meter in gaat en zijn directe tegenstander uit kapt en zijn schot werd nipt geblokt door de verdediger van de gasten, die op dat moment erger voorkwam. Weer was het Stefan Kikkert die een paar min later met een goede actie een fraaie pass op Jorn Smit geeft maar die krijgt de bal net niet voor het doel. Gevaar was weer even geweken voor de gasten. HODO speelt frivool en combineert er rustig op los in het restant van de eerste helft waarbij de eigen verdediging onder aanvoering van de aanvoerder en absolute leider Jeffrey van Veen, Damian Strijker en de backs Mark Boertien en nieuwkomer Justin Blokzijl geen moment in gevaar zijn gekomen. Het was tot min. 18 waar weer Jorn Smit de assist verzorgd door eenvoudig zijn directe tegenstander uit te spelen en de bal op maat bezorgd bij Stefan Kikkert die zijn man uitkapt en de bal beheerst in de hoek plaats 2-0 voor de thuisploeg. Het middenveld met Jorny Otten, Stefan Kikkert en nieuwkommer van de A’s Djustin Snippe waren heer en meester en overklaste het middenveld van onze gasten waarbij gezegd moet worden dat Djustin Snippe overal goed een voetje tussen had en in balbezit altijd de juiste oplossing zocht en hij toonde geen greintje nervositeit voor het feit dat die nu in HODO 1 zit. Het verloop van de eerste helft was wat rommelig en onzorgvuldig van beide kanten met als smet dat de sterk spelende Justin Blokzijl geblesseerd uit viel vlak voor rust en werd vervangen door Pascal Engels die wat later zou blijken het zwaar te verduren had met zijn directe tegenstander. Er werd gefloten voor RUST door de goed fluitende scheidsrechter M. de Lang die de wedstrijd goed onder controle had en het tempo er mooi in liet. Na rust was het spelbeeld onveranderd met vergelijking einde eerste helft, het was rommelig aan beide kanten met kleine kansjes op en neer en veel balverlies van beide ploegen. Als er een beetje gevaar kwam was het over links en Pascal Engels had het zwaar ten opzichte van zijn voorganger Justin Blokzijl die hem compleet in de tang had. Het was tot aan de 71ste min dat er weer wat te beleven viel aan ’t Hoge Bos een knappe voorzet van de goed ingevallen Jordy Mol die weer strak in werd gekopt door Jorny Otten 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. HODO had zijn ritme weer gevonden en liet het balletje weer lekker rondgaan en TWEDO had daar geen antwoord op want het was stuk gespeeld en smachtte naar het eindsignaal. Er was nog 1 kans voor HODO waarbij de sterk spelende Damian Strijker vanaf eigen helft door het hele veld slalomt tot in de 16 meter van de gasten alvorens hij daar werd gestopt en er toch nog een corner uit sleept waar geen kans uit kwam. HODO laat het een beetje lopen en geloofde het wel en kreeg wat niet nodig was nog een 3-1 in de 85 min. om de oren na mooi combinatie spel van de gasten en de spits had de hoek voor het uitzoeken. De goed fluitende scheids vond het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd 3-1 knappe overwinning voor HODO en de eerste 3 punten zijn binnen, op naar zondagmiddag 12-09-2021 uit naar Witteveense Boys