Hoogeveen wil goede competitiestart vervolg geven tegen HBS

Met Hoogeveen en HBS staan zondag twee ploegen tegenover elkaar die het seizoen beiden met een overwinning zijn gestart. Hoogeveen won met 0-1 bij TAC’90, terwijl HBS in eigen huis vv Emmen met 3-0 versloeg.

10 november 2019 stonden beide ploegen voor de laatste en enige keer tegenover elkaar.  Hoogeveen beleefde toen een lastige middag. De ploeg van trainer Nico Haak leidde bij de rust met 1-0, maar kwam in de tweede helft een aantal keren goed weg. Björn Zwikker besliste uiteindelijk de wedstrijd in Hoogeveens voordeel en bepaalde de eindstand op 2-0.

Tegenstander HBS speelde sinds 2011 in de Topklasse en de Derde Divisie. In 2019 ging het echter fout en eindigde men als laatste in de Derde Divisie met degradatie als gevolg.
HBS is een traditierijke sportvereniging waar er naast voetbal ook een cricket- en hockeyafdeling is. Tot ver in de jaren 60 zorgde een systeem van ballotage ervoor dat het ledenbestand van HBS gevrijwaard werd van ongewenst volk. Een nieuw lid kon pas lid worden als hij door vijf leden van HBS werd voorgedragen. Ook de Haagse verenigingen HVV en Quick deden aan ballotage.
De Haagse club werd drie keer kampioen van Nederland. De laatste keer was in 1928. Men besloot in 1954 niet toe te treden tot het betaalde voetbal.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur en is ook live te volgen via Hoogeveen TV. De uitzending begint elke zondag om 13.45 uur met een voorbeschouwing met de trainers, in dit geval Bas Steffens (HBS) en Nico Haak (Hoogeveen). Daarna volgt het verslag van de wedstrijd inclusief commentaar.
’s Avonds zijn er een samenvatting en reacties van beide partijen te bekijken.