Algemeen

Extra feestelijke opening schooljaar bij Alfa-college

Hoogeveen – Het schooljaar van het Alfa-college in Hoogeveen is donderdag 2 september voor alle medewerkers op feestelijke wijze geopend. Na een jarenlange verbouwing, waarbij het onderwijs altijd is doorgegaan, is het pand aan de Voltastraat klaar. Een moment waarnaar iedereen heeft uitgekeken. Studenten en medewerkers kunnen vanaf nu aan de slag in een vernieuwd, ruim opgezet en duurzaam gebouw. Dat maakte deze start van het schooljaar extra bijzonder. Op 29 september volgt de officiële opening voor genodigden en op donderdag 30 september is er een groots Open Huis, waarop iedereen welkom is. Hierover volgen binnenkort de aankondigen waarna belangstellenden zich kunnen aanmelden.

 

Eindelijk aan de slag in vernieuwd schoolgebouw

Regiodirecteur Jan Berend van der Wijk verwelkomde op het volledig nieuw ingerichte buitenterrein alle collega’s, die vooraf waren gevraagd thuis een zelftest te doen. Van der Wijk benoemde in zijn speech natuurlijk nog eens de intensieve jaren die achter de rug zijn. Niet  alleen vanwege de verbouwing, maar ook door de continue aanpassingen in het onderwijs vanwege de coronamaatregelen. In een video werd iedereen nog eens meegenomen door de revitalisatie van het schoolgebouw en kwam het besef dat er écht heel veel veranderd is. Met een druk op de opende hij vervolgens voor de medewerkers de school. Onder luid applaus en met een confettiregen viel een groot doek, waarna de nieuwe voorgevel van het pand onthuld werd.

Hierna werd de medewerkers diverse workshops aangeboden, van een Ice-man-challenge, etsen op reststukjes plastic of tie-dyen tot aan informatie over circulair slopen, hoe creëer je een biodiverse tuin, of een bezoek aan het Tiny House.
Vanaf maandag komen ook de studenten weer op school. De eerstejaars studenten beginnen met de introductiedagen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: