Mevrouw van der Spek krijgt het Bezige Bijtje

Hoogeveen – Hoogeveen is een van de weinige gemeenten in Nederland met een bijenkorf in het wapen. De gemeente is  daar trots op. Bijen hebben een belangrijke rol gespeeld in onze geschiedenis. De bij is ook een symbool van ijver, nut, organisatietalent en sociale vaardigheid. Daarom past de bij helemaal bij de mensen van Hoogeveen.

Mevrouw van der Spek-Scherks doet al ruim 40 jaar vrijwilligerswerk.

Van 1980-1989 was ze hulpouder op de school De Wiekslag. Ze was daar voorleesmoeder, zat in de oudercommissie, hielp bij de bibliotheek en was hulpmoeder bij verschillende activiteiten.

Van 1987-2003 was mevrouw van der Spek-Scherks vrijwilliger bij het Menso Alting College, nu het Roelof van Echtencollege. Ze was bibliotheekmedewerker, betrokken bij het uitlenen en innemen van boeken aan leerlingen van de school en deed de administratieve verwerking. De werkzaamheden werden vanwege de digitalisering uitgebreid door het opzetten van een Mediatheek. Mevrouw van der Spek-Scherks zag toe op de rust in de Mediatheek en hield controle op de werkzaamheden van de leerlingen.

Van 1988 tot heden is mevrouw van der Spek-Scherks vrijwilliger bij het Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen. Ze heeft jarenlang op de woensdagochtend koffie rondgebracht. Na de verhuizing naar de locatie Wolfsbos is ze vrijwilligerswerk in de bibliotheek gaan doen. Daarnaast heeft ze geholpen bij verschillende recreatieactiviteiten voor de cliënten en bij de vrijwilligersavonden: recreatie-avonden voor de cliënten en ondersteuning bij vrijwilligersavonden.

Van 2002 tot heden is ze lid van de redactie van het maandblad van het Koninklijke NVVH-vrouwennetwerk. Ze maakt iedere maand samen met andere vrijwilligers het maandblad klaar. Ze leest de ingekomen stukken na op spel- en typefouten, maakt een logische indeling en voorziet het blad van illustraties.

Voor de Dierenbescherming in Hoogeveen liep mevrouw van der Spek-Scherks de jaarlijkse collecte.

Mevrouw van der Spek-Scherks is, ondanks dat haar partner in 1978 is overleden, niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze heeft altijd klaar gestaan voor haar kinderen en kleinkinderen. Ze staat ook klaar voor mensen in haar naaste omgeving die hulp nodig hebben, zowel concreet d.m.v. een boodschap, dierenverzorging of iemand ergens naar toe brengen, als met een luisterend oor en advies.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord