Algemeen

Mevr.Slotboom 100 jaar oud. Maxima op visite?

Hoogeveen – Vandaag is Hennie Wilhelmina Slotboom-de Wilde 100 jaar oud geworden. Namens de gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Loohuis de gelukswensen over. Hennie koesterde al geruime tijd de wens om ooit Maxima te ontmoeten. Groot was dan ook de hilariteit dat de burgemeester Maxima naar binnen begeleidde die speciaal voor Hennie naar het noorden was gekomen. Het duurde heel even voordat Hennie het door had, maar het was natuurlijk niet de echte Maxima. Ze speelde het spelletje tijdens de toespraken van Maxima en de burgermeester geweldig goed mee.

Hennie kom uit een gezin van 11 kinderen. Ze woonden met z’n allen boven de bakkerij van haar vader te Delft. Haar moeder is al op jonge leeftijd gestorven in het kraambed. Het samen zijn in een groot gezin ervaarde Hennie als heel gezellig.

In de oorlog werkte Hennie, vanwege de voedselschaarste in de steden, op een boerderij in Moerkapelle. Al lopende tussen Delft en Moerkapelle moest zij herhaaldelijk wegduiken in een greppel als er een jachtvliegtuig overkwam.

Na haar huwelijk moest zij stoppen met haar werk als bejaardenverzorgster (immers de man zorgde voor het inkomen!) en heeft zij zorggedragen voor haar man en zoon.

Ingrijpend was de watersnoodramp. Haar man was politieman in het rampgebied en de angst dat de dijken in ’s Gravenzande  ook zouden doorbreken was groot. Ze woonden toen aan de voet van de Maasdijk.

Hennie danste graag en zong in verschillende koren over de jaren heen. Iets waar zij met plezier op terugkijkt. 22 jaar geleden is haar man, die de laatste jaren een slechte gezondheid had en voor wie zij tot het laatste moment met veel overgave en liefde heeft gezorgd, komen te overlijden te Rijswijk. Ze is toen naar Hoogeveen verhuisd om dichter bij kinderen en kleinkinderen te kunnen wonen. Hennie is inmiddels oma van 1 kleinkind en drie achterkleinkinderen.

Ze woont nu in de NNCZ locatie De Vecht. Hennie is heel blij met de uitstekende verzorging. Ze neemt nu, vanwege haar hoge leeftijd, minder deel aan de uitstapjes en activiteiten, die daar  georganiseerd worden, maar geniet nog erg van het wekelijkse bezoek aan de inpandige kapper en het gezellig met elkaar voor de televisie zitten met een hapje en een drankje.

 

 

 

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen