Hoogeveen begint seizoen met zege

DEN HAAG – Hoogeveen is de competitie prima begonnen. De ploeg van trainer Nico Haak won in een zeer vermakelijk duel met 0-1 bij TAC’90.

In de aanloop naar het eerste competitieduel waren er de nodige zorgen bij Hoogeveen. Een aantal dragende spelers waren geblesseerd. Tegen HZVV bleek dat dit niet zomaar opgevangen kon worden. Uiteindelijk viel het allemaal mee en kon Nico Haak over een bijna complete groep beschikken. Alleen op het keepersvlak leek er een probleem te zijn. Jorn Jan van de Beld is nog niet hersteld van zijn hoofdblessure die hij tegen Staphorst opliep en ook Serkan Akbas was niet volledig fit. De pas 17-jarige Stan Meekhof startte hierdoor in de basis en deed dat uitstekend.

FOUTLOOS

De goalie keepte een foutloze partij en hield Hoogeveen in de beginfase tot drie keer toe op de been. Hoogeveen had het in die fase ook moeilijk tegen de thuisploeg die vroeg stoorde en meteen druk zette. Na een kwartier werd Hoogeveen echter ook steeds dreigender en ontstond er een zeer vermakelijk duel. Joost Screever was tot twee keer toe dichtbij een treffer en dat gold ook voor Emil Bijlsma. Uiteindelijk was het ook Hoogeveen dat de score in de 35e minuut opende. Een heerlijke aanval werd uiteindelijk bij de tweede paal afgerond door Raphael Ngendakumana.
In de tweede helft had Hoogeveen vervolgens al snel de voorsprong kunnen vergroten. Emil Bijlsma kreeg een bijna niet te missen kans, maar zag zijn inzet op miraculeuze wijze van de lijn worden gehaald door Jahin Valerius.

VERMAKELIJK

Vervolgens werd het duel wat rommeliger, maar halverwege de tweede helft werd het weer vermakelijk. Er waren kansen over en weer. Jesus Penate raakte tien minuten voor tijd de lat namens TAC’90 en aan de andere kant raakte Emil Bijlsma de paal. Ver in de blessuretijd was Kishen Kanhai nog dichtbij de gelijkmaker. Levon van Dijk haalde de bal echter van de doellijn en Hoogeveen hield zodoende stand.

Man van de wedstrijd: Stan Meekhof

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Henk Smit en Martin van Dijk