Gezondheid

Basisspoedposten Hoogeveen weer langer open

Vanaf 23 augustus zijn de basisspoedposten op Treant-ziekenhuislocaties Refaja in Stadskanaal en Bethesda in Hoogeveen weer langer open. Patiënten kunnen van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur terecht op de basisspoedpost na verwijzing door de huisarts of huisartsenpost. De basisspoedposten blijven in het weekend nog gesloten. De afgelopen maanden waren de basisspoedposten beperkt open vanwege het coronavirus.

Verwijzing naar de basisspoedposten

Patiënten melden zich in niet-levensbedreigende situaties bij hun huisarts of de huisartsenpost. Daar wordt gekeken of de huisarts het letsel zelf kan behandelen of dat er een verwijzing naar de basisspoedpost nodig is. Na behandeling op de basisspoedpost kan de patiënt weer naar huis. Soms is er een vervolgafspraak nodig in het ziekenhuis.

Patiënten in een levensbedreigende situatie of met een ingewikkelde acute zorgvraag waarbij de kans groot is dat ze moeten worden opgenomen, worden geholpen op de Spoedeisende hulp (SEH) op Treant-ziekenhuislocatie Scheper in Emmen of in een ander ziekenhuis.

Geef een reactie