‘Het Blokland’ gaat toekomst zonnig van start na schoolvakanties

Noordscheschut –  Leerlingen en leerkrachten konden maandagmorgen weer met een blij en zonnig gevoel de school betreden na de vakanties. Door het samengaan met De Diedeldoorn uit Emmen was op de peildatum het leerlingaantal groot genoeg om de toekomst zonnig in te zien en is continuïteit gewaarborgd waarbij ‘Het Blokland’ zijn eigen locatie en identiteit blijft behouden.

Stichting Primenius , waar basisschool ‘het Blokland ‘ in Noordscheschut onder valt, telt 34 scholen, verspreid over de provincies Groningen en Drenthe. De grootte van deze scholen verschilt sterk. Het totale aantal leerlingen van alle 34 scholen samen maakt het mogelijk dat kleine(re) scholen in stand kunnen worden gehouden. Op deze manier blijft ons onderwijs in beide provincies toegankelijk en bereikbaar voor ouders/verzorgers die daarvoor willen kiezen.

Tijdens de peildatum is gebleken dat het ‘Blokland’ net niet voldoende leerlingen (22) telt om als zelfstandige school te blijven bestaan. Het bestuur van Primenius en de directie van Het Blokland willen de school graag een kans geven te groeien.

En die groei is een zeer reële kans, omdat in het gebouw een goed bezette kinderopvang aanwezig is. Om dit te realiseren is er maar één mogelijkheid, namelijk samenvoeging met een andere school van ruim voldoende grootte. En deze is gevonden: De Diedeldoorn in Emmen voldoet daar zeker aan.

De samenvoeging met de Diedeldoorn heeft plaatsvonden op 1 augustus 2021. Wettelijk is namelijk  bepaald dat er op deze datum een samenvoeging moet plaatsvinden. Door deze samenvoeging is sluiting van het Blokland voorkomen.

Wat betekent dit voor Het Blokland?

Voor de identiteit van de  school verandert in de praktijk niets. Het onderwijs en de teamsamenstelling op beide scholen veranderen niet door de samenvoeging. Ook de bekostiging van de scholen blijft plaatsvinden op basis van het aantal leerlingen dat op de scholen zit.

De Diedeldoorn behoudt een eigen MR en Het Blokland krijgt een deelraad MR, alleen voor deze locatie. De Diedeldoorn is de hoofdlocatie met haar eigen onderwijsconcept en krijgt er leerlingen bij die op een dislocatie (Het Blokland in Noordscheschut) onderwijs krijgen. Het Blokland blijft onderwijs aanbieden volgens haar eigen concept.

Integraal kindcentrum het Blokland

Het eerder genoemde Integraal kindcentrum het Blokland is gevestigd in het gebouw van’Het Blokland’’. Vanuit een gezamenlijke visie bieden deze vanuit stichting onderwijs en opvang aan vanaf 0 t/m 13 jaar. Het  kindcentrum bevat kinderopvang, peuteropvang, VSO/BSO en basisonderwijs. Het kindcentrum is geopend van 06.30 uur tot 18.30 uur. Het IKC bieden voor de kinderopvang, peuteropvang en BSO zowel vaste contracten, als flexibele contracten aan. Meer informatie hierover vindt u op www.tamariki.nl

Benieuwd wat Het Blokland voor u kind kan betekenen ? Neem een kijkje op www.hetblokland.nl om meer te weten te komen over het jenaplan onderwijs. Telefoonnummer:  0528-341496

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord