Skyscraper

Dwayne Johnson speelt de hoofdrol in Legendary’s Skyscraper. Will Ford is een voormalige leider van een FBI gijzelaarsreddingsteam en tevens oorlogsveteraan, die zich nu bezighoudt met het beveiligen van wolkenkrabbers. Wanneer hij voor een opdracht in China is, breekt daar ineens brand uit in de hoogste en veiligste wolkenkrabber ter wereld. Will wordt beschuldigd hier achter te zitten. Terwijl hij op de vlucht slaat moet Will de eigenlijke daders vinden om zijn naam te zuiveren en tegelijkertijd zijn familie zien te redden die zich in de brandende wolkenkrabber bevindt. Deze 3D actiethriller is geschreven en geregisseerd door Rawson Marshall Thurber (Central Intelligence, We’re the Millers) en wordt geproduceerd door Beau Flynn (San Andreas, Baywatch), Johnson, Thurber en Hiram Garcia (San Andreas, Central Intelligence). De uitvoerende producenten van Skyscraper zijn Dany Garcia (Baywatch, Ballers), Wendy Jacobson (San Andreas), Eric Hedayat (The Great Wall, Real Steel) en Eric McLeod (Kong: Skull Island, Pirates of the Caribbean-serie).

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
Actie, thriller
103 minuten
12+
Rawson Marshall Thurber
Dwayne Johnson, Neve Campbell, Pablo Schreiber, Chin Han

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Jorien Hein-Hindriksen

Jorien Hein-Hindriksen

 

Dwayne Johnson is te zien in de nieuwe actiefilm Skyscraper. In vele films speelt hij meestal de heldhaftige, zo ook in deze film. Deze rol past hem dan ook als geen ander.

De film bied een mooie setting en een toffe cast. Misschien is het één van de vele actie films waarin een man zijn gezin probeert te redden maar dat neemt niet weg dat er toch veel spanning in zit. Er zijn vele mooie shots van de actiemomenten vastgelegd.  De gehele opbouw van de film is goed en er zit een prima verhaal achter. In 3D biedt het tevens vele extra’s waardoor de actiescènes op hoogte super gaaf en spectaculair tot uiting worden gebracht. Al met al een kwalitatieve film die eigenlijk alles heeft wat een degelijke actiefilm moet hebben, spanning, een mooi weergegeven setting en goede acteurs.

Judith Bos

Judith Bos

 

Een actiefilm met Dwayne Johnson kan gewoon niet slecht zijn! Echter, het geeft helaas ook geen garantie dat het een echte kaskraker is. De film bevat veel actie en ergens kun je het wel als thriller wegzetten, maar echt spannend is hij niet. De verhaallijnen zijn zorgvuldig in elkaar gezet en het klopt, maar het is op veel momenten erg voorspelbaar en dat neemt toch een beetje het gevoel weg.

De special effects zijn in een film wel bizar goed en ook het acteerwerk is van hoge kwaliteit, zoals we eigenlijk ook wel gewend zijn binnen de producties van Universal Studios, Perfect World Pictures en Legendary Pictures. De muziek echter, was soms erg overdreven en was op sommige momenten wel hinderlijk. Maar daar staat wel tegenover dat de film te bekijken is in 3D en je daardoor wel meer het verhaal in getrokken wordt. Hoe de film zich afspeelt vrijwel in 2 gebouwen is bovendien een knap staaltje werk om voor elkaar te krijgen zonder dat het gaat vervelen.

Al met al een prima film, maar er had meer uit gehaald kunnen worden.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord