Noordscheschut VR1 wint overtuigend van HODO VR1

Na de goede overwinning doordeweeks tegen Nieuw-Balinge mochten de dames nu oefenen in de thuiswedstrijd tegen competitiegenoot HODO VR1. Waar sommigen van de selectie net terugkwamen van vakantie en anderen weer een topprestatie leverden in Groningen begonnen we iets eerder dan gepland, onder toeziend oog van enkele supporters, om 14:15 trapten de dames af op deze toch benauwde zaterdagmiddag.

Met wederom wat afwezigen in de selectie was het voor sommige dames weer aanpassen, enkelen vonden het een beetje spannend maar dat was niet aan het wedstrijdbeeld af te zien. De eerste 10 minuten waren nog wat voorzichtig. Hierna was de thuisploeg de betere partij. Het vele balbezit betaalde zich helaas nog niet uit in kansen. Tegen de verhouding in kregen de dames van HODO de eerste grote kans, de linksbuiten kon opkomen en naar binnen snijden maar haar schot was gemakkelijk te pakken door Jessica. Na dit moment begon Noordscheschut ook kansen te creëren. HODO had moeite met de vele lopende spelers van de thuisploeg en na 33 minuten viel de 1-0. Sophie ontving de bal en gaf een steekpass naar de doorgelopen Thalina, haar schot werd nog gekeerd door de keepster, maar het was Sophie die het meest alert was en de bal het net binnenschoot. Waar HODO veelal de lange bal speelde waren het de dames van Noordscheschut die ze het voetbal onmogelijk maakte en tussen iedere bal zaten. De grootste kans voor rust kwam op naam van Charissa, zij zag haar vrijebal rakelings over de kruising vliegen.

Na de rust, waarin beide team hadden genoten van een fris bekertje ranja, konden de ploegen er weer tegenaan. Noordscheschut kwam als sterkste de kleedkamers uit en gingen vrolijk door met combineren dit resulteerde al snel in wat kansen maar nog niet in doelpunten. Het duurde een kleine 10 minuten na rust tot er weer gescoord werd, na een voorzet van de rechterkant bij Eline terecht maar kreeg de bal niet onder controle. Hier wist Charissa van te profiteren en schoof de bal met links laag het doel in. HODO was aangeslagen en lieten enkele minuten later de 3-0 toe. Eline werd weggestuurd door Thalina met een steekpass die precies op maat was. Het enige wat Eline nog moest doen was afronden en dat deed zij heel koelbloedig. De 4-0 hing kort daarna in de lucht, Sophie die haalde van een meter of 20 uit maar zag helaas haar inzet uit een spatten op de lat. HODO had geen antwoord op het spel van Noordscheschut, met name Nina was een plaag voor de voorhoede die bijna al haar duels wist te winnen en vervolgens de bal wist in te leveren bij een teamgenoot. Dat de 4-0 zou vallen was slechts een kwestie van tijd. Het was pas in minuut 75 dat deze viel, een corner van Eline werd niet goed verwerkt en kwam voor de voeten van Thalina die de bal, tussen alle verdedigers door, in het net wist te krijgen. Hierna volgde nog kleine mogelijkheden voor beide teams. Jessica moest zelfs nog twee keer ingrijpen aan het einde maar wist de nul te houden. Zo bleef de stand 4-0 en leverden de dames een prima prestatie.

Volgende week, 28 augustus, oefenen wij uit tegen Klazienaveen VR1 om 14:30.© Foto: Martin Schonewille