Amusement

Deze week wordt er gefietst in Hoogeveen

Nog twee dagen en dan vindt de zesde editie van Fietsfestival Drenthe (voorheen Trappen Happen en Stappen) plaats. Op 19, 20 en 21 augustus kun je genieten van mooie fietsroutes in Hoogeveen en omstreken en van een geweldig festivalprogramma met onder andere muziek, theater, dans en kunst.

 

Routes

De organisatie heeft dit jaar weer drie mooie en diverse routes uitgestippeld. Op donderdag fietsen de deelnemers richting Nieuw-Baline/Sleen, op vrijdag gaan ze richting Wijster/Orvelte en op zaterdag gaan ze richting Zuidwolde/Balkbrug. De deelnemers kunnen op de dag zelf kiezen of ze een route van 30, 40 of 60 kilometer gaan fietsen. Ben je onderweg en wil je toch liever een andere afstand? Dat kan, onderweg wordt aangegeven waar de 30, 40 en 60 kilometer afbuigen. Alle routes starten dit jaar bij sporthal Activum aan de Sportveldenweg 2 in Hoogeveen.

 

Festivalprogramma

Dit jaar is er weer een mooi en gevarieerd festivalprogramma. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dit moment gelden. Op donderdag maak je je eigen gedicht met de Poëziefiets, swing je mee met muzikale optredens van Serge, Jildou en DJ Ryan, is er een spectaculaire BMX show van Sietse van Berkel en duik je de geschiedenis in met een expositie over de Tweede Wereldoorlog in de dorpskerk van Sleen.

Laat je op vrijdag betoveren door harpiste Mechteld Karlienen, geniet van de dansoptredens van Topfit. Ook is er muziek van Sarah Mechlin, straattheater van Wollie Wohl jr. en de Historische Kring sluit deze mooie dag af.

 

Bekijk op zaterdag een bijententoonstelling, blus een brand met de brandweer en geniet weer volop van muziek en theater van onder andere Hans van der Werf, Same Old, Mees Muziek en de Razende Reporters.

 

Partners

De organisatie is erg blij met alle partners van het Fietsfestival Drenthe, want dankzij deze partners kan er een fantastisch fietsfestival georganiseerd worden. Zo heeft cateraar Van ’t Hooge lekkere foodboxen voor onderweg samengesteld, staat Tweewielers Luppes & Co klaar om deelnemers met fietspech te helpen, heeft Professor Pannenkoek een leuke actie voor alle deelnemers en deelt Autotaalglas Assen langs de route water uit.

 

Tickets
Vanwege Corona starten we dit jaar in tijdvakken en is er een maximum aantal tickets beschikbaar. Verschillende tijdvakken zitten al vol. Wil je graag meefietsen en heb je nog geen tickets? Koop ze dan snel via www.fietsfestivaledrenthe.nl.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: