De Weide in spektakelstuk onderuit tegen LTC

HOOGEVEEN – Op voorhand beloofde het een spannend duel te worden tussen De Weide en LTC tijdens de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup. Een verwachting die uitkwam. Beide tweedeklassers maakten er een waar spektakel van. Uiteindelijk trok de ploeg van trainer Marcel Smid aan het kortste eind en won LTC met 3-4.

Beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Het was LTC dat als eerste doeltreffend was. Romano Djababoe zette Stefan Kuntz vrij voor de keeper. Na 35 minuten stond het weer gelijk toen Milan Ronkes op het randje van buitenspel wist te scoren.

Dat er nog veel fout gaat, bleek in de 38e minuut. Een voorzet kon wel heel eenvoudig door oud-HZVV-er Romano Djababoe in het doel worden gekopt. De Weide toonde echter veerkracht en kwam al snel weer langszij. Met een prachtige pass bediende de van Hoogeveen overgekomen Zifyon Djababoe de scorende Tim Mulder.

Na de rust was het LTC dat achterin stond te klungelen en Justin Belt de kans gaf om zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te brengen. Verder uitlopen lukte niet en het duurde dan ook niet lang of LTC kwam weer langszij. Ditmaal was het Danny Hingstman die scoorde.
De wedstrijd leek af te stevenen op een penaltyreeks, maar die kwam er uiteindelijk niet. Vijf minuten voor tijd kon De Weide een corner niet goed wegwerken, waarna Romano Djababoe de genadeklap uitdeelde.
De Weide speelt nu verder om de 5e t/m 8e plaats. Dinsdagavond is om 18.30 uur HZVV 2 de volgende tegenstander. De roodwitten verloren na strafschoppen van Hoogeveen zaterdag. Laatstgenoemde ploeg is de volgende tegenstander van LTC.