Sport

De Weide keert morgen terug tijdens Offerein Voetbaltoernooi

HOOGEVEEN – De Weide neemt zaterdag 14 augustus, dinsdag 17 augustus en zaterdag 21 augustus na een aantal jaren afwezigheid weer deel aan het Offerein Voetbaltoernooi. Dit toernooi wordt voor de 9e keer georganiseerd door de hoofdklassers HZVV en VV Hoogeveen. De wedstrijden worden gespeeld op de accommodaties van beide organiserende verenigingen.

Met de terugkeer van De Weide zijn alle drie ploegen uit de stad Hoogeveen weer vertegenwoordigd. Als tweedeklasser zal de ploeg van trainer Marcel Smid ook hoge ogen willen gooien. Zifyon Djababoe (foto) maakte deze zomer de overstap van Hoogeveen zaterdag naar de groenwitten en is daarmee samen met Vincent Coulier de enige speler tijdens het toernooi die voor alle drie Hoogeveense clubs speelde.

Zaterdag 14 augustus treft De Weide met LTC meteen een geduchte tegestander. Beide clubs strijden met zes andere deelnemers (ZZVV, Dalen, DVC Dedemsvaart, HZVV 2, Hoogeveen zaterdag, Achilles 1894) om de Paviljoen Nijstad Cup.
De wedstrijd van De Weide begint om 18.00 uur op het hoofdveld van Hoogeveen. De winnaars van de 1e ronde strijden dinsdagvond 17 augustus verder om plek 1 t/m 4 en de verliezers om plek 5 t/m 8. De te spelen wedstrijden worden zaterdag 14 augustus zo snel mogelijk bekendgemaakt. De wedstrijden beginnen om 18.30 uur.
Om 20.00 uur strijden de hoofd- en eersteklassers Hoogeveen, HZVV, VKW en Pelikaan S om de AH Offerein Bokaal.

ENTREE EN COVID-MAATREGELEN

De entree is bij VV Hoogeveen (ingang HZVV is gesloten). Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen (dit geldt ook voor leden van beide organiserende clubs die tijdens het toernooi geen actieve rol of functie hebben). Voor tien euro kan men dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men de hele avond alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene veld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.
De inmiddels gebruikelijke COVID-regels zijn van toepassing. Deze zijn te vinden via www.vvhoogeveen.nl. Daar is ook het volledige programma en actuele informatie te vinden.

Foto: Gerjo Stegeman

Geef een reactie