Algemeen

Fietsfestival Drenthe is er helemaal klaar voor

Op 19, 20 en 21 augustus wordt in Hoogeveen het Fietsfestival Drenthe (voorheen Trappen Happen en Stappen) georganiseerd! Tijdens deze dagen kun je genieten van mooie fietsroutes (30/40 en 60 kilometer) en een gezellig festivalprogramma met onder andere theater en muziek. De organisatie heeft inmiddels de routes verkend met als resultaat: drie afwisselende dagen. De fietsafstand kan de deelnemer op de dag zelf kiezen en meedoen kan één, twee of drie dagen. Toch zijn er vanwege Corona een aantal aanpassingen.

Elke dag een 60 kilometer route
Na evaluatie van de eerdere edities heeft de organisatie besloten een nieuwe afstand aan het programma toe te voegen. Deelnemers konden eerder alleen kiezen uit een route van 30 of 40 kilometer, maar dit jaar is er ook elke dag een route van 60 kilometer toegevoegd! Alle routes starten bij sportcentrum Het Activum aan Sportveldenweg 2 in Hoogeveen.

Foodboxen
Door Corona mogen er dit jaar geen onverpakte hapjes uitgedeeld worden. Daarom werkt het Fietsfestival dit jaar samen met cateraar Van ’t Hooge. Zij hebben een aantal lekkere foodboxen samengesteld die samen met het kopen van tickets besteld kunnen worden en klaar staan bij vertrek of opgehaald kunnen worden bij één van de stopplaatsen.

Festivalsfeer
Een vast onderdeel van het evenement is het festivalprogramma met onder andere muziek, theater en andere vormen van vermaak. Zo is er dit jaar een harpiste en een poëziefiets en zijn er verschillende artiesten en dj’s, tentoonstellingen en verschillende vormen van theater. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de coronamaatregelen die op dat moment gelden.

Tickets
Vanwege Corona kunnen er alleen online tickets gekocht worden en de ticketverkoop gaat hard! Wil je verzekerd zijn van een startbewijs met een starttijd die jou het beste past? Ga dan naar: www.fietsfestivaldrenthe.nl en koop je tickets. Op de dag zelf is het niet meer mogelijk om tickets te kopen.

 

Geef een reactie