Algemeen

Afrikaloop gaat dit jaar door met nieuwe routes

Hoogeveen – De Afrikaloop 2021 gaat door! Van 16 tot en met 22 oktober organiseert de Andreas Manna Stichting (AMS) de inmiddels bekende Afrikaloop. Dit jaar met geheel nieuwe wandelroutes.

Het is een wandelweek in het mooie Drenthe. Uiteraard kunt u naar keuze ook 1 dag of 2 of meerdere dagen meewandelen. Laat u verrassen, geheel nieuwe routes door bijzonder mooie natuurgebieden, langs oude tot de verbeelding sprekende dorpjes. De start en finish is elke dag vanuit een ander dorp of andere plaats. Dit is in, respectievelijk de 7 opeenvolgende plaatsen. De eerste dag in Hoogeveen, daarna vervolgens in De Wijk, Ruinerwold, Uffelte, Beilen, Pesse, Echten.  De dag dat u meewandelt is het adres van start en finish dezelfde. U kunt kiezen uit 4 verschillende afstanden. De eerste mogelijkheid is 15 of 25 kilometer. U start dan in de ochtend.  Wilt u 10 km lopen kan dat ook, u start dan later. Wilt u 35 km lopen, dan loopt u na de 15 kilometer route de route van 10 kilometer twee keer. Langs de routes zijn meerdere gezellige pauzeposten. Bij alles worden de, op dat moment geldende regels betreffende COVID-19 in acht genomen. In verband met deze regels worden er ook dit jaar door de AMS geen overnachtingen in de dorpen verzorgd.

Toch is er een mogelijkheid om te overnachten. Minicamping Schonewille in Nieuweroord heeft zijn hulp aangeboden. Een plaats van rust, ruimte en veel natuur. De camping ligt niet ver van de startplaatsen waar de Afrikaloop dagelijks begint en eindigt. Tegen een bedrag van € 20,00 per overnachting kunt u een staanplaats boeken, ongeacht het aantal personen. U zorgt zelf voor bijvoorbeeld een caravan, tent of camper. Dit bedrag, evenals het inschrijfgeld voor het wandelen, komt geheel ten goede aan de kinderen in nood in Kenia, waarvoor de Afrikaloop wordt georganiseerd.

De gezellige sfeer, de goede verzorging en het enthousiasme van de vrijwilligers zijn onveranderd en zij zien naar u uit.

Voor meer informatie, of opgave voor het wandelen en eventueel boeken van de staanplaats zie de website: http://www.andreasmanna.org/afrikaloop-2021

Van 16 tot en met 22 oktober 2021, de herfstvakantie van het Noorden, kunt u één of meerdere dagen wandelen door de prachtige provincie Drenthe. Er is keuze uit vier afstanden, namelijk 10, 15, 25 en 35 kilometer per dag.

U kunt zelf uw wandelprogramma samenstellen. We starten in Hoogeveen, waar we na zeven dagen vervolgens weer finishen. Ondertussen passeren we onderstaande dorpen via de verschillende etappes:

Dag 1 – zaterdag 16 oktober: Hoogeveen

startlocatie: Yume Hotel Hoogeveen, Mathijsenstraat 1, Hoogeveen

Dag 2 – zondag 17 oktober: De Wijk

startlocatie: Ontmoetingscentrum de Havezate, Dorpsstraat 78, De Wijk

Dag 3 – maandag 18 oktober: Ruinerwold

startlocatie: Hervormde gemeente Ruinerwold, Blijdenstein 3, Ruinerwold

Dag 4 – dinsdag 19 oktober: Uffelte

startlocatie: Herberg De Roskam, Dorpsstraat 27, Uffelte

Dag 5 – woensdag 20 oktober: Beilen

startlocatie: GKV De Ark, Acacialaan 2, Beilen

Dag 6 – donderdag 21 oktober: Pesse

startlocatie: Ontmoetingskerk Pesse, Hoogeveenseweg 22, Pesse

Dag 7 – vrijdag 22 oktober: Echten

startlocatie: ‘t Huus met de Belle, Zuidwolderweg 2A, Echten

Geef een reactie