112/Misdaad

Oplichters weer flink actief in de buurt

Hoogeveen – Afgelopen dagen zijn er bij de politie meerderde meldingen van onderstaande oplichtingstruc binnen gekomen. De politie waarschuwt dan ook  zeer alert te zijn.

U word gebeld door uw bank. Als u opneemt, stelt de persoon aan de andere kant van de lijn zich voor. Hij belt namens de fraudeafdeling van de Rabobank en wil u erop wijzen dat criminelen het op uw geld gemunt hebben.  Fijn dat ze hem dit keer op tijd waarschuwen denkt u.

De medewerker aan de telefoon weet precies te vertellen welke transacties recent op uw rekening zijn geweest, en dat in het verleden uw pas al eens geblokkeerd is geweest wegens fraude. Dit wekt bij u zoveel vertrouwen dat u ervan overtuigd bent dat dit een échte medewerker van de fraudeafdeling van de bank aan de lijn te hebben.

De medewerker aan de telefoon zal uw rekening opnieuw blokkeren, en u zal een nieuwe pas ontvangen. Voordat u de nieuwe pas ontvangt, komt een bankmedewerker de oude pinpas persoonlijk bij u ophalen. Service van de bank. U krijgt een speciale code die u moet doorgeven aan de medewerker die de pas komt ophalen. Daarmee kan u verifiëren of het écht goed zit.

Zo gezegd zo gedaan. Binnen een half uur gaat de deurbel. U heeft dan ook nog de medewerker aan de telefoon. De jongen aan de deur vertelt namens bank de bankpas op te komen halen. U geeft uw pasje mee, geheel in de veronderstelling dat ze hem geholpen hebben. Uw nieuwe bankpas volgt een paar dagen later, krijgt u te horen.

Korte tijd later ontdekt u dat ze uw rekening hebben geplunderd. Er is 6500 euro van uw rekening gehaald. Als u onthutst de bank opbelt, krijgt u te horen dat er helemaal geen medewerkers langs de deuren komen om pinpassen op te halen of om te ruilen. U bent slachtoffer van een gewetenloze oplichtingstruc.

Heeft u ook ditzelfde telefoontje gehad, of zijn ze bij u aan de deur geweest? Bel dan direct de politie via 0900-8844, zodat wij deze oplichters op heterdaad kunnen aanhouden als ze uw pinpas op willen halen.

Deel deze informatie met vrienden en familie om hen ook te waarschuwing voor dit soort oplichtingspraktijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen