Nieuweroord in mineur na besluit veiligheidsregio dat feest zaterdag niet door mag gaan

Nieuweroord – Terwijl een evenement in Hoogeveen wat duizenden bezoekers trekt (pulledag)  gewoon doorgaat , mag het andere feest aanstaande zaterdag in Nieuweroord niet doorgaan van de veiligheidsregio Drenthe. Het feest met coverband Leads zou maximaal 750 bezoekers kunnen ontvangen en  met controle van vaccinatie/cornabewijs werken.

De teleurstelling is groot maar het kan niet. Sinds afgelopen vrijdag hebben de vrijwilligers met man en macht gewerkt om de feestavond van komende zaterdag georganiseerd te krijgen. Band, leveranciers, cateraar, gemeente en zeker ook het VvV bestuur hebben alles in het werk gesteld om het door te laten gaan. De veiligheidsregio Drenthe kan echter de veiligheid niet beoordelen en garanderen en heeft daarom een negatief advies gegeven.

regels soms moeilijk  te snappen

De gemeente geeft aan dat de regels soms moeilijk zijn te snappen, maar Pulledagen en een feest als Nieuweroord is niet te vergelijken.  Bij de Pulledagen gaat het om een markt, een doorstroomlocatie. Mensen blijven niet bij elkaar staan, maar lopen door in één richting. Ook de bands zijn geschrapt op de Pulledagen, omdat mensen dan (te dicht) bij elkaar staan. Bovendien was er al maanden overleg tussen de Binnenstad Hoogeveen en de gemeente en kon alles dus goed voorbereid worden. Dat is niet zo in Nieuweroord. Er was gewoon te kort tijd om het plan van de organisatie te toetsen. Daarom kan het (nog) niet doorgaan.

Ontzettend balen.

Iedereen die op wat voor manier heeft mee geholpen worden ontzettend  hartelijk bedankt. Het bestuur hoopt op een later tijdstip de feestavond door te kunnen laten gaan. Iedereen die een kaart geboekt heeft ontvangt z’n geld terug.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord