Offerein Voetbaltoernooi in de startblokken voor 9e editie

HOOGEVEEN – Na een lange voetballoze periode kan het publiek eindelijk weer gaan genieten van amateurvoetbalwedstrijden. Ook het traditionele Offerein Voetbaltoernooi gaat na een jaar afwezigheid op zaterdag 14 augustus weer van start. Het betreft de 9e editie van het door HZVV en VV Hoogeveen georganiseerde toernooi. Overige speeldata zijn dinsdag 17 augustus en zaterdag 21 augustus.

Net als in 2019 strijden de hoofdklassers en eersteklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers om de Paviljoen Nijstad Cup. ‘De nieuwe opzet is ons destijds uitstekend bevallen’, vertelt Ferdinand Hup namens de organisatie. ‘Doordat we het toernooi hebben opgesplitst zijn de krachtverschillen minder groot. Hierdoor ontstonden er leuke wedstrijden met voldoende weerstand voor alle ploegen. Iets wat voor de trainers en spelers natuurlijk van grote waarde is.’
De waardering voor alle ploegen is even groot. ‘We hebben er bewust voor gekozen om qua prijzengeld geen onderscheid te maken tussen beide poules. Dat betekent dat de winnaars van beide toernooien evenveel krijgen. Dat geldt ook voor de overige klasseringen. Hiermee willen we benadrukken dat alle deelnemers voor ons even belangrijk zijn.’

ENTREE EN COVID-MAATREGELEN

De entree is bij VV Hoogeveen (ingang HZVV is gesloten). Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen (dit geldt ook voor leden van beide organiserende clubs die tijdens het toernooi geen actieve rol of functie hebben). Voor tien euro kan men dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men de hele avond alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene veld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.
De inmiddels gebruikelijke COVID-regels zijn van toepassing. Deze zijn te vinden via www.vvhoogeveen.nl.

AH OFFEREIN BOKAAL

Hoogeveen zondag, HZVV, VKW en Pelikaan S zullen strijden om de AH Offerein Bokaal. De vier deelnemers strijden in een halve competitie om de eindzege. Zaterdag 14 augustus speelt HZVV om 20.00 uur tegen VKW en Hoogeveen zondag op dezelfde tijd tegen Pelikaan S. De ‘kraker’ tussen Hoogeveen zondag en HZVV staat voor zaterdag 21 augustus op het programma.

PAVILJOEN NIJSTAD CUP

Zeven tweede- en derdeklassers en HZVV 2 strijden om de Paviljoen Nijstad Cup. De Weide is na een aantal jaren afwezigheid weer terug. Zij spelen zaterdag 14 augustus tegen LTC op het hoofdveld van Hoogeveen. ZZVV neemt voor de eerste keer deel en zal aantreden tegen Dalen, dat ook nieuw is. HZVV 2 neemt het op tegen Hoogeveen zaterdag. Verder zal ook DVC Dedemsvaart van de partij zijn. Dit is een samensmelting van de eerste teams van SCD’83 en SV Dedemsvaart. Zij nemen het op tegen het Asser Achilles 1894. Alle wedstrijden om de Paviljoen Nijstad Cup beginnen om 18.00 uur.
De winnaars van de 1e ronde strijden dinsdagvond 17 augustus verder om plek 1 t/m 4 en de verliezers om plek 5 t/m 8. De te spelen wedstrijden worden zaterdag 14 augustus zo snel mogelijk bekendgemaakt. De wedstrijden beginnen om 18.30 uur.

Meer informatie over het toernooi via www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord