Hoogeveen zondag heeft de eerste trainingsweek prima afgesloten met een 1-3 overwinning tegen DETO

Hoogeveen zondag heeft de eerste trainingsweek prima afgesloten met een 1-3 overwinning tegen zaterdaghoofdklasser DETO. De ploeg van trainer Nico Haak liet zien er conditioneel goed op te staan en legde een zeer behoorlijke wedstrijd op de grasmat.

Zondag 11 oktober 2020 speelde Hoogeveen thuis tegen RKZVC de laatste wedstrijd. 293 dagen later was het dan eindelijk weer zover en kon iedereen weer genieten van een heerlijke partij voetbal. Al snel voelde het als vanouds en dat gold ook voor het spel van Hoogeveen. Er werd hoog druk gezet en het tempo lag voor een eerste oefenwedstrijd hoog. De ploeg van trainer Nico Haak verdient wat dat betreft een groot compliment.
Het goede spel werd al snel in de score uitgedrukt, al was DETO via Tygo Huisman het dichtst bij de openingstreffer. Huisman zag na een kwartier zijn inzet op de paal belanden. Vijf minuten later was het voor Hoogeveen wel raak. Emil Bijlsma behield goed het overzicht en bediende de scorende Jim Veltmaat.

Engbers

Twee minuten later lag ook de tweede Hoogeveense treffer in het net. Een corner werd weggewerkt, maar belandde voor de voeten van Kjelt Engbers die hard en doeltreffend uithaalde. Vlak voor rust kreeg Tygo Huisman de ideale mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar drie meter voor de doellijn schoot hij de bal over.
Die aansluitingstreffer viel in de tweede helft alsnog. Een voorzet van Karlo Borghuis kon niet worden weggewerkt door Kjelt Engbers, waarna de bal voor de voeten van scorende Coplan Soumaoro belandde.
Veel verder kwam de thuisploeg niet. Hoogeveen bleef dan ook goed overeind en bleef gretig. Dat leidde halverwege de tweede helft ook dat de 1-3. Raphael Ngendakuma troefde bij de cornervlag Tom Koelman af en soleerde vervolgens het strafschopgebied in om tot slot doelman Ralf Mulder het nakijken te geven.

Jeugdspelers

Hoogeveen was overigens bij lange na niet compleet. Nico Haak had 13 spelers, inclusief twee keepers, tot zijn beschikking. De groep werd aangevuld met gastspeler Jelmer Wierenga (normaal Hoogeveen zaterdag) en de jeugdspelers Djalfahno van der Haar (17) en Samuel Zilverberg (16). Beiden maakten in de slotfase nog zeer verdienstelijk hun debuut. Het past ook binnen het beleid om spelers uit de JO19 nauw te betrekken bij de beide eerste elftallen. Dit eerste oefenduel was wat dat betreft een mooie eerste aanzet en gaf iedereen uiteindelijk een voldaan gevoel.
Dinsdagavond speelt Hoogeveen om 20.00 uur de tweede oefenwedstrijd. Op sportpark het Noorderslag in Staphorst is dan derdedivisionist Staphorst de tegenstander.

Verslag + samenvatting: Gerjo Stegeman – Foto’s: Martin van Dijk