Sport

Stefan Pattipeilohy probeert kans te grijpen bij Hoogeveen

“In de jeugd keek ik er al enorm naar uit en het is prachtig dat ik nu deze stap kan maken”. Het zijn de woorden van Stefan Pattipeilohy. De 19-jarige verdediger krijgt vanuit de eigen jeugd de kans om zich te bewijzen bij de eerste zondagselectie van hoofdklasser Hoogeveen.

Niet veel spelers kunnen de aansluiting vinden bij een eerste elftal dat in de Hoofdklasse uitkomt. “Ik ben dan ook heel blij dat trainer Nico Haak het in mij ziet zitten en ik de kans krijg om mij te bewijzen. Ik zal er dan ook alles proberen uit te halen. Ik heb inmiddels ook al een groot aantal keren kunnen meetrainen en gemerkt dat het verschil met de JO19 enorm is. Elke training leer ik weer wat nieuws.”

Weerstand

Voor een jongeling is de stap naar een eerste elftal best wel spannend al viel het Pattipeilohy mee. “Eigenlijk vind ik het tot nu toe alleen maar leuk. Ik merk dat ik mij prettig voel bij de concurrentie die er is. Hierdoor maak je elkaar alleen maar beter en die weerstand had ik nodig. Verder werd ik meteen goed opgevangen dat de spelersgroep en voelde ik mij meteen op m’n gemak. Ik merk dan ook dat ik steeds meer mijn plekje weet te vinden.”
Het talent richt zich op een positie in de verdediging. “In de jeugd speelde ik altijd linksback. Ik ben echter rechtsbenig, dus kan aan beide kanten uit de voeten. Verder ben ik een aanvallende verdediger en hou ervan om mee op te komen. In de jongste jeugd was ik ook altijd een aanvallende buitenspeler. In de JO17 ben ik vervolgens in de verdediging terechtgekomen.”

Kwaliteitsslag

Hoogeveen wil de komende jaren een verdere kwaliteitsslag maken. “Zelf heb ik dat de afgelopen twee seizoenen ook al gemerkt. Met de JO19 hebben we ook al een aantal keren samen getraind met het eerste elftal. Verder merk je dat de technische staf echt geïnteresseerd is wat er bij de jeugd gebeurd. Ik heb dat als zeer positief ervaren.”
Het zal voor Pattipeilohy nu ook aankomen op geduld. “Dat is mij ook duidelijk verteld en dat snap ik. Je komt vanuit de eigen jeugd en begint helemaal onderaan. Dat geldt aan het begin van het seizoen echter voor iedereen. Ik besef echter dat ik keihard zal moeten werken om speelminuten te mogen maken. Dat zou ook bij de zaterdag kunnen zijn, want tot je 21e mag je 15 wedstrijden voor beide teams uitkomen.”

Bron: www.vvhoogeveen.nl

Geef een reactie