testen voor reizigers weer mogelijk

Vanaf morgen, 20 juli, is het weer mogelijk om bij GGD Drenthe een test af te laten nemen voor je reis. Je kunt nu weer bellen voor een afspraak via telefoonnummer 0800-5005. Je kunt dagelijks tussen 08.00 en 20.00 uur bellen voor een afspraak.

Het laboratorium dat de testen verwerkt, had te kampen met een storing. De storing is nu verholpen.

 

Testen tussen 13.00 en 17.00 uur

De GGD testen in juli en augustus op alle locaties tussen 13.00 en 17.00 uur. De locaties Meppel, Hoogeveen en Assen zijn autoteststraten. Bij de locatie in Emmen stap je uit de auto en loop je naar binnen voor de test.

 

Belangrijke informatie:

  • Onderzoek zelf welke vereisten een land stelt. Ook kort voor vertrek. Mogelijk is er iets gewijzigd. Dit vind je via wijsopreis.nl.
  • Bij GGD Drenthe krijg je altijd een PCR-test 
  • Wil je bij een GGD getest worden voor je reis, dan kan dit alleen als je een DigiD hebt. Dat geldt ook voor kinderen.
  • Maak je voor meerdere mensen (vanaf 12 jaar) een afspraak? Zorg dan dat zij ook aan de telefoon kunnen komen om toestemming te geven.
  • Je kunt vanaf twee weken voor je testdatum een afspraak plannen.
  • Houd rekening met 30 uur verwerkingstijd*. Je krijgt de uitslag van een PCR-test bij de GGD binnen 26 uur. Het kan tot maximaal 4 uur duren voordat de testuitslag op te halen is in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl 

 

Meer informatie
Dit bericht gaat specifiek over het testen voor je reis bij GGD Drenthe. Wil je informatie over andere mogelijkheden en testaanbieders? Kijk dan op testenvoorjereis.nl.

*Heb je schade doordat je je testuitslag niet op tijd hebt? Dan is de GGD hiervoor niet aansprakelijk. 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord